ბროწეულის სოუსი ხორცისთვის
ინგრედიენტები:
- ბროწეულის წვენი – 1.5 ჭიქა (200 მლ)
- ყავისფერი შაქარი – 3 ს.კ.
- კარაქი – 3 ს.კ.
- კარტოფილის სახამებელი – 1 ჩ.კ.
- ქინძი – 1 პინჩი
- მარილი – 1 პინჩი
მომზადების წესი:
- ახლად გაჟღენთილი ბროწეულის წვენის ჭიქა ჩაასხით თასში. მიიყვანეთ ადუღებამდე. სითბოს შეამცირეთ საშუალომდე.
- დაამატეთ ყავისფერი შაქარი.
- დაამატეთ კარაქი. დაამატეთ პინჩი მარილი და ქინძი. კარგად აურიეთ ისე, რომ შაქარი, კარაქი და სანელებლები დაიშალოს.
- კარტოფილის სახამებლის ჩაის კოვზი გამოყვანილი ჩადეთ ბროწეულის წვენში ოთახის ტემპერატურაზე. კარგად აურიეთ, რომ სახამებელი მთლიანად დაითხოვოს.
- ნაზად დაასხით წვენში გახსნილი სახამებელი, სოუსში თხელი ნაკადით.
- დროდადრო აურიეთ, მოხარშეთ სოუსი, სანამ ის აორთქლდება მესამედით და ოდნავ გასქელდება. ამას ჩვეულებრივ 20 წუთი სჭირდება. თუ გსურთ სქელი სოუსი, დაამატეთ 2 ჩ.კ. სახამებლის ერთის ნაცვლად ან გაზარდეთ სამზარეულოს დრო ისე, რომ სოუსი აორთქლდეს ნახევარით. ბროწეულის სოუსი მზად არის!
ბროწეულის სოუსი ხორცისთვის
ბროწეულის სოუსი ხორცისთვის
Comments