ინგრედიენტები:

  • ბროწეულის წვენი – 1.5 ჭიქა (200 მლ)
  • ყავისფერი შაქარი – 3 ს.კ.
  • კარაქი – 3 ს.კ.
  • კარტოფილის სახამებელი – 1 ჩ.კ.
  • ქინძი – 1 პინჩი
  • მარილი – 1 პინჩი

მომზადების წესი:

  1. ახლად გაჟღენთილი ბროწეულის წვენის ჭიქა ჩაასხით თასში. მიიყვანეთ ადუღებამდე. სითბოს შეამცირეთ საშუალომდე.
  2. დაამატეთ ყავისფერი შაქარი.
  3. დაამატეთ კარაქი. დაამატეთ პინჩი მარილი და ქინძი. კარგად აურიეთ ისე, რომ შაქარი, კარაქი და სანელებლები დაიშალოს.
  4. კარტოფილის სახამებლის ჩაის კოვზი გამოყვანილი ჩადეთ ბროწეულის წვენში ოთახის ტემპერატურაზე. კარგად აურიეთ, რომ სახამებელი მთლიანად დაითხოვოს.
  5. ნაზად დაასხით წვენში გახსნილი სახამებელი, სოუსში თხელი ნაკადით.
  6. დროდადრო აურიეთ, მოხარშეთ სოუსი, სანამ ის აორთქლდება მესამედით და ოდნავ გასქელდება. ამას ჩვეულებრივ 20 წუთი სჭირდება. თუ გსურთ სქელი სოუსი, დაამატეთ 2 ჩ.კ. სახამებლის ერთის ნაცვლად ან გაზარდეთ სამზარეულოს დრო ისე, რომ სოუსი აორთქლდეს ნახევარით. ბროწეულის სოუსი მზად არის!

ბროწეულის სოუსი ხორცისთვის

ბროწეულის სოუსი ხორცისთვის

 

Comments