ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 150 გ
  • ნიორი – 3 კბილი
  • ნიახური – 1 ღერო
  • შაფრანი – 1 პინჩი
  • ხახვი – 3 ცალი.
  • კრევეტები – 200 გ
  • მიდიები – 250 გ
  • თევზი (ზღვის რუფა, კეფალი, ლოქოსებრნი, ხეკი) – 500 გრ
  • ზარის წიწაკა – 1 ც.
  • პრასი – 1 ც.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • პომიდორი – 3 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • წყალი – 1 ლ

მომზადების წესი:

  1. გაცხელეთ ზეთი და გახეხეთ თევზი.
  2. შემდეგ დაამატეთ ნიორი და ხახვი და მოშუშეთ სანამ ხახვი არ დარბილდება.
  3. დაამატეთ მარილი, დაამატეთ დარჩენილი ბოსტნეული და დაასხით მდუღარე წყალი.
  4. მოხარშეთ ძალიან დაბალ სითბოზე 15 წუთის განმავლობაში.
  5. კარგად ჩამოიბანეთ და მოხარშეთ კრევეტები და მიდიები.
  6. ბოსტნეულს დაამატეთ ზღვის პროდუქტები და შაფრანი.
  7. დატოვეთ, რომ ადუღდეს ძალიან დაბალ სითბოზე კიდევ 6-8 წუთის განმავლობაში, თავიდან ააცილეთ დუღილისგან.
Comments