ინგრედიენტები:

  • ბულგური – 250 გრ.
  • მწვანე ხახვი – 6 ცალი.
  • პომიდორი ჩერი – 14 ცალი.
  • პიტნა – 3 სუფრის კოვზი
  • ოხრახუში – 3 ს.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 100 მლ.
  • ლიმონი, წვენი – 2 ც.

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ ბულგური და შეავსეთ ცივი წყლით.
  2. დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ გადაასხით წყალი, დაადეთ ღარები პირსახოციზე და ზედმეტი წყალი ამოიღეთ.
  3. დაჭერით ხახვი, პომიდორი ნახევარში.
  4. ბოსტნეული დაამატეთ, მარცვლეული, მწვანილი, ზეითუნის ზეთი და ლიმონის წვენი.
  5. სანელებლები გემოვნებით.
  6. დატოვეთ 30 წუთი.

ბულგური ტომატის სალათით

 

Comments