ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 4 ცალი.
  • დაკონსერვებული თეთრი ლობიო – 1 ქილა
  • წყალი – 3/4 ჭიქა
  • ყველი – 1 ჭიქა
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • ბროკოლი – 1 თაიგული
  • ნიორი – 4 კბილი
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • წითელი მიწის წიწაკა – 1 პინჩი

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- მდე. კარტოფილი ჩანგლით ვაქცევთ. ჩადეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში.
  2. ამ დროს, ბროკოლი გაყავით ნაწილებად. გაატარეთ ისინი ხორცის საფქვავით და ნივრის კბილი პრესის ქვეშ.
  3. დიდ პანში, გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დაამატეთ ნიორი.
  4. დაახლოებით 30 წამის შემდეგ, ჩადეთ წითელი წიწაკა და ბროკოლი. ჩაშუშეთ ბროკოლი სანამ დარბილდება, დაახლოებით 5-7 წუთი.
  5. გახსენით ლობიო, გაწურეთ მარილწყალში და ჩამოიბანეთ. ბლენდერში აურიეთ ლობიო, 3/4 ჭიქა წყალი, 1/2 ჭიქა ყველი და 1/2 ჩაის კოვზი მარილი.
  6. შეგიძლიათ სურვილისამებრ დაამატოთ დამატებითი სუნელები ან წყალი, რომ სოუსი უფრო თხევადი გახდეს.
  7. როდესაც კარტოფილი გამომცხვარია, ნაზად ამოიღეთ რბილობიდან უმეტესობა.
  8. თითოეულ კარტოფილში ვამატებთ ლობიოს ნარევი, ხოლო თავზე – ბროკოლი ყველის სოუსში.
  9. კარტოფილი მოათავსეთ ღუმელში რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი დადნება.

გამომცხვარი კარტოფილი

გამომცხვარი კარტოფილი

Comments