ინგრედიენტები:

  • ლობიო – 150 გრ
  • ხახვი – 400 გ
  • ზეითუნის ზეთი – 6 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წყალი – 500 მლ
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ლობიო მოათავსეთ პანში ან ღრმა თასში, შეავსეთ ცივი წყლით ისე, რომ იგი მთლიანად ფარავდეს ლობიოს, გაიჩერეთ 12 საათის განმავლობაში.
  2. შემდეგ გადაწურეთ წყალი, დაასხით ლობიო სუფთა წყლით, მოიტანეთ ადუღებამდე მაღალ სითბოზე.
  3. შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და მოხარშეთ ლობიო, სანამ არ დარბილდება, მაგრამ ამავე დროს ის არ უნდა მოიხარშოს. გადაწურეთ და შეინახეთ ბულიონი.
  4. ხახვი დაჭერით რგოლებში. შემწვარ ტაფაში გაათბეთ 4 სუფრის კოვზი ზეთი, მოაყარეთ ხახვი და აურიეთ, გაწურეთ, სანამ გახდება გამჭვირვალე.
  5. დაამატეთ მარილი ხახვს, დაამატეთ წითელი და შავი წიწაკა, აურიეთ.
  6. ცხიმწასმულ საცხობ კერძში ზეთით გაჟღენთილი, ფენებში ჩაყარეთ ლობიო და ხახვი (ბოლო უნდა იყოს ლობიოს ფენა), დაასხით დარჩენილი ზეთი და ლობიოს ბულიონი.
  7. გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში 170–180 ° C ტემპერატურაზე.

გამომცხვარი ლობიო ხახვით

გამომცხვარი ლობიო ხახვით

 

Comments