გამომცხვარი ლობიო ხახვით
ინგრედიენტები:
- ლობიო – 150 გრ
- ხახვი – 400 გ
- ზეითუნის ზეთი – 6 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წყალი – 500 მლ
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ლობიო მოათავსეთ პანში ან ღრმა თასში, შეავსეთ ცივი წყლით ისე, რომ იგი მთლიანად ფარავდეს ლობიოს, გაიჩერეთ 12 საათის განმავლობაში.
- შემდეგ გადაწურეთ წყალი, დაასხით ლობიო სუფთა წყლით, მოიტანეთ ადუღებამდე მაღალ სითბოზე.
- შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და მოხარშეთ ლობიო, სანამ არ დარბილდება, მაგრამ ამავე დროს ის არ უნდა მოიხარშოს. გადაწურეთ და შეინახეთ ბულიონი.
- ხახვი დაჭერით რგოლებში. შემწვარ ტაფაში გაათბეთ 4 სუფრის კოვზი ზეთი, მოაყარეთ ხახვი და აურიეთ, გაწურეთ, სანამ გახდება გამჭვირვალე.
- დაამატეთ მარილი ხახვს, დაამატეთ წითელი და შავი წიწაკა, აურიეთ.
- ცხიმწასმულ საცხობ კერძში ზეთით გაჟღენთილი, ფენებში ჩაყარეთ ლობიო და ხახვი (ბოლო უნდა იყოს ლობიოს ფენა), დაასხით დარჩენილი ზეთი და ლობიოს ბულიონი.
- გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში 170–180 ° C ტემპერატურაზე.
გამომცხვარი ლობიო ხახვით
გამომცხვარი ლობიო ხახვით
Comments