გამომცხვარი ნორვეგიური ორაგული მწვანილით
ინგრედიენტები:
- ორაგულის ფილე – 800 გ
- ფაფის საკონდიტრო ნაწარმი – 500 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- კარაქი – 75 გ
- მდოგვი – 3 ს.კ.
- ლიმონი (ცედრა) – 1 ც.
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
- ორაგულის ფილე ორ ნაწილად გაყავით ჰორიზონტალურად (თხელი და სქელი). მარილი და წიწაკა ორივე მხრიდან დაასხით გემოვნებით.
- შეურიეთ კარაქი (დარბილებული) მდოგვს, დაჭრილ მწვანილსა და ლიმონის ცედრას. თევზის ფილე სქელი ნაწილის თავზე გაავსეთ შევსება კარგი ფენით. შემდეგ, ნაზად დაასხით ორაგულის ფილე თხელი ნაჭერი მწვანილის ფენაზე და ზემოდან მოაყარეთ ცოტა მწვანილის შევსება.
- წვრილად გააფართოვეთ ცომი და შეფუთეთ ფილე მასში.
- სცემეთ კვერცხი და ზემოდან მოაყარეთ ტორტი.
- გამოაცხვეთ ღუმელში, სანამ კერძი მზად არ იქნება დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.
გამომცხვარი ნორვეგიური ორაგული მწვანილით
გამომცხვარი ნორვეგიური ორაგული მწვანილით
Comments