გამომცხვარი ორაგული ყველის სოუსის ქვეშ
ინგრედიენტები:
- მდოგვი ”დიჟონი” – 1 ს.კ.
- ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
- ორაგულის ფილე – 1 კგ
- მაიონეზი – 1/3 ჭიქა
- მოცარელა – 1/2 ჭიქა
- პარმეზანი – 1/4 ჭიქა
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 2 კბილი
მომზადების წესი:
- საცხობ ფურცელს გადააფარეთ კილიტა. შეგიძლიათ მცენარეული ზეთი ოდნავ წაუსვათ.
- მასზე მოათავსეთ თევზის ფილე. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- ხახვის თხელი წრეები მთელ თევზე დაფარეთ.
- თასში აურიეთ მაიონეზი, მდოგვი, ლიმონის წვენი, დაჭრილი ნიორი.
- თანაბრად გაანაწილეთ სოუსი ხახვზე.
- თავზე გახეხილი პარმეზანი და მოცარელა მოაყარეთ.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- გემოვნებით შეასხურეთ საყვარელ მცენარეებს ან ახალ ოხრახუშს.
გამომცხვარი ორაგული
გამომცხვარი ორაგული
Comments