ინგრედიენტები:

  • მდოგვი ”დიჟონი” – 1 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ორაგულის ფილე – 1 კგ
  • მაიონეზი – 1/3 ჭიქა
  • მოცარელა – 1/2 ჭიქა
  • პარმეზანი – 1/4 ჭიქა
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2 კბილი

მომზადების წესი:

  1. საცხობ ფურცელს გადააფარეთ კილიტა. შეგიძლიათ მცენარეული ზეთი ოდნავ წაუსვათ.
  2. მასზე მოათავსეთ თევზის ფილე. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  3. ხახვის თხელი წრეები მთელ თევზე დაფარეთ.
  4. თასში აურიეთ მაიონეზი, მდოგვი, ლიმონის წვენი, დაჭრილი ნიორი.
  5. თანაბრად გაანაწილეთ სოუსი ხახვზე.
  6. თავზე გახეხილი პარმეზანი და მოცარელა მოაყარეთ.
  7. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  8. გემოვნებით შეასხურეთ საყვარელ მცენარეებს ან ახალ ოხრახუშს.

გამომცხვარი ორაგული

გამომცხვარი ორაგული

Comments