ინგრედიენტები:

  • სტაფილო – 750 გრ.
  • ნიორი – 1 თავი
  • ქინძი, თესლი – 1 ჩ.კ.
  • წითელი ღვინის ძმარი – 1 ს.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • უცხიმო იოგურტი – 300 მლ.

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
  2. დაჭერით სტაფილო სიგრძით და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  3. გაყავით ნიორი კბილებით კანით ერთად მსუბუქად სცემეთ, შემდეგ დადეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  4. დაამატეთ კერძს ქინძის თესლი, ძმარი, ზეთი, მარილი და პილპილი.
  5. გამოაცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში.
  6. გაწმინდეთ გამომცხვარი ნიორი, დაამატეთ იოგურტში და სტაფილოს დაამატეთ.

გამომცხვარი სტაფილო ნიორის იოგურტით

გამომცხვარი სტაფილო ნიორის იოგურტით

 

Comments