ინგრედიენტები:

  • ღორის ფეხი – 5 კგ
  • წყალი – 3 ლ
  • მარილი – 12 ჩ.კ.
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ხახვი – 2 ც.
  • დაფნის ფოთოლი – 3 ცალი.
  • შავი წიწაკა – 7 ბარდა
  • კბილი
  • გარგარის ჯემი – 200 გ
  • კონიაკი – 50 მლ

მომზადების წესი:

  1. გამოყავით ხორცი კანით ძვლისგან. წყალში გახსენით მარილი და დაასხით ხორცი. შედგით 12 საათის განმავლობაში.
  2. შემდეგ სითხე გადაასხით და ისევ შეავსეთ ხორცი მარილიანი წყლით.
  3. ბოსტნეული უხეშად დაჭერით. ხორცი მოათავსეთ ბოსტნეულის პანელში და დაასხით მდუღარე წყლით.
  4. მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ სიცხეზე, დაუმატეთ წიწაკა და დაუყოვნებლად შეამცირეთ სითბო.
  5. მოხარშეთ ლორი 5 საათის განმავლობაში ფხვიერად დაფარული სახურავის ქვეშ.
  6. ამოიღეთ ლორი და ბულიონი და განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  7. ლორი ცოტათი გაგრილდეს.
  8. შემდეგ უნდა მოაცილოთ კანი ცხიმის თხელი ფენით.
  9. გამოიყენეთ მკვეთრი დანა, რათა გააკეთოთ ჭრილობები ბადურის სახით.
  10. ჩასვით მიხაკის კვირტი თითოეულ უჯრედში.
  11. შეურიეთ კონიაკი გარგარის ჯემს.
  12. წაისვით ნარევი ლოყის ზედაპირზე და აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C ტემპერატურაზე.

გამომცხვარი ღორი მიხაკით

გამომცხვარი ღორი მიხაკით

 

Comments