გამომცხვარი ღორი მიხაკით
ინგრედიენტები:
- ღორის ფეხი – 5 კგ
- წყალი – 3 ლ
- მარილი – 12 ჩ.კ.
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ხახვი – 2 ც.
- დაფნის ფოთოლი – 3 ცალი.
- შავი წიწაკა – 7 ბარდა
- კბილი
- გარგარის ჯემი – 200 გ
- კონიაკი – 50 მლ
მომზადების წესი:
- გამოყავით ხორცი კანით ძვლისგან. წყალში გახსენით მარილი და დაასხით ხორცი. შედგით 12 საათის განმავლობაში.
- შემდეგ სითხე გადაასხით და ისევ შეავსეთ ხორცი მარილიანი წყლით.
- ბოსტნეული უხეშად დაჭერით. ხორცი მოათავსეთ ბოსტნეულის პანელში და დაასხით მდუღარე წყლით.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ სიცხეზე, დაუმატეთ წიწაკა და დაუყოვნებლად შეამცირეთ სითბო.
- მოხარშეთ ლორი 5 საათის განმავლობაში ფხვიერად დაფარული სახურავის ქვეშ.
- ამოიღეთ ლორი და ბულიონი და განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
- ლორი ცოტათი გაგრილდეს.
- შემდეგ უნდა მოაცილოთ კანი ცხიმის თხელი ფენით.
- გამოიყენეთ მკვეთრი დანა, რათა გააკეთოთ ჭრილობები ბადურის სახით.
- ჩასვით მიხაკის კვირტი თითოეულ უჯრედში.
- შეურიეთ კონიაკი გარგარის ჯემს.
- წაისვით ნარევი ლოყის ზედაპირზე და აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C ტემპერატურაზე.
გამომცხვარი ღორი მიხაკით
გამომცხვარი ღორი მიხაკით
Comments