გამომცხვარი ხბო კარტოფილით და ვაშლით
ინგრედიენტები:
- ხბო (სტეიკები) – 2 ცალი.
- კარტოფილი – 4 ცალი.
- ვაშლი – 1 ც.
- პარმეზანის ყველი – 100 გრ
- კამა მწვანილი – 2-3 ტოტი
- ნიორი – 2 კბილი
- მცენარეული ზეთი
- მარილი
- შავი დაფქული წიწაკა
- აჯიკა
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ და გააშრეთ ხბოს სტეიკები.
- ფრთხილად მოიგერიეთ ისინი და მიზანშეწონილია გამოიყენოთ ქოთნის მსგავსი რამ, სახელურით ამისათვის. ასე რომ კერძი უფრო წვნიანი გამოვა.
- წაუსვით მარილი და წიწაკა ხორცის ერთ მხარეს, და მეორეს მხრივ, გააკეთეთ ჭრილობები სწორად და ჩადეთ აჯიკა.
- შეურიეთ წვრილად გახეხილი ყველი, მწვანილი და ნიორი თასში.
- შედეგად მიღებული ნარევი ხბოს თითოეულ ნაჭერზე დადეთ.
- ხორცის კონვერტი კბილის ჯაგრისის მეშვეობით გააკეთეთ.
- დაასხით მცენარეული ზეთი კერამიკულ ჩამოსხში, მოაყარეთ ხორცი და კარტოფილი ვაშლის ნაჭრებით.
- ზევით ისევ ზეთი ჩაასხით.
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
გამომცხვარი ხბო
გამომცხვარი ხბო
Comments