გაყინული გოგრის ნამცხვარი-მუსი
ინგრედიენტები:
- ჯანჯაფილის ფუნთუშა – 300 გ
- ქიშმიში – 3 ს.კ.
- მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
- გოგრის პიურე – 1 ჭიქა
- ყავისფერი შაქარი – 1/3 ჭიქა
- დარიჩინი – 1/2 ჩ.კ.
- დაფქული ჯანჯაფილი – 1/4 ჩ.კ.
- გახეხილი ნიგოზი – 1/4 ჩ.კ.
- გაყინული უცხიმო ვანილის ნაყინი – 4 ჭიქა
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
- განათავსეთ პერგამენტი საცხობ კერძში.
- კვების კომბაინში ჯანჯაფილის ნამცხვრები შეურიეთ ქიშმიშს და კარაქს.
- მზა ნარევი მოათავსეთ საცხობ კერძში.
- გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში.
- შევსება: დიდ თასში აურიეთ გოგრის პიურე, შაქარი, დარიჩინი, ჯანჯაფილი და ჯავზი. დაამატეთ ნაყინი და აურიეთ. მოათავსეთ ნარევი ნამცხვრის გაგრილებულ ბაზაში და გაყინეთ ნამცხვარი დაახლოებით 2 საათის განმავლობაში. დატოვეთ ნამცხვარი მაცივარში 20-30 წუთით ადრე.
გაყინული გოგრის ნამცხვარი-მუსი
გაყინული გოგრის ნამცხვარი-მუსი
Comments