ინგრედიენტები:

  • ჯანჯაფილის ფუნთუშა – 300 გ
  • ქიშმიში – 3 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
  • გოგრის პიურე – 1 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი – 1/3 ჭიქა
  • დარიჩინი – 1/2 ჩ.კ.
  • დაფქული ჯანჯაფილი – 1/4 ჩ.კ.
  • გახეხილი ნიგოზი – 1/4 ჩ.კ.
  • გაყინული უცხიმო ვანილის ნაყინი – 4 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  2. განათავსეთ პერგამენტი საცხობ კერძში.
  3. კვების კომბაინში ჯანჯაფილის ნამცხვრები შეურიეთ ქიშმიშს და კარაქს.
  4. მზა ნარევი მოათავსეთ საცხობ კერძში.
  5. გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში.
  6. შევსება: დიდ თასში აურიეთ გოგრის პიურე, შაქარი, დარიჩინი, ჯანჯაფილი და ჯავზი. დაამატეთ ნაყინი და აურიეთ. მოათავსეთ ნარევი ნამცხვრის გაგრილებულ ბაზაში და გაყინეთ ნამცხვარი დაახლოებით 2 საათის განმავლობაში. დატოვეთ ნამცხვარი მაცივარში 20-30 წუთით ადრე.

გაყინული გოგრის ნამცხვარი-მუსი

გაყინული გოგრის ნამცხვარი-მუსი

 

Comments