ინგრედიენტები:

  • გოგრა – 500 გრ.
  • თაფლი – გემოვნებით
  • ნიორი – გემოვნებით
  • ჯანჯაფილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • შაქარი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გოგრა უნდა იყოს გახეხილი და ამოიღეთ თესლი.
  2. დაჭერით დიდ ნაჭრებად, გაწურეთ თაფლით, მარილით, წიწაკით და შედგით ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში გამოსაცხობად.
  3. ხახვი, ნიორი და ცოტა გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი უნდა შეწვათ მცენარეულ ზეთში.
  4. შემწვარი გოგრა და შემწვარი ხახვი ნივრით უნდა მოვაყაროთ ბლენდერში.
  5. შედეგად მიღებულ მასაში ქათმის ბულიონი დაამატეთ და მოხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში.
  6. დაამატეთ გახეხილი ნიგოზი, ნაღები და ვისკი.
  7. კიდევ 10 წუთი ადუღეთ.

გოგრის კრემ-სუპი

გოგრის კრემ-სუპი

 

Comments