ინგრედიენტები:

  • გოგრა – 150 გ
  • შაქარი – 1.5 ჩიქა
  • დარიჩინი – 0,5 ჩ.კ.
  • ვანილინი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გოგრა წვრილად დაჭერით.
  2. დაამატეთ შაქარი, აურიეთ და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. წვენი გაუშვით.
  3. შემდეგ დაამატეთ დარიჩინი და ვანილი.
  4. ჩადეთ გოგრის მასა მიკროტალღურ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში (600 ვატი).
  5. გაცივდეს მთლიანად.
  6. შემდეგ კვლავ მოათავსეთ გოგრის მასა მიკროტალღურ ღუმელში და ადუღეთ მაქსიმალური სიმძლავრით (აუცილებელია პერიოდულად შეაჩეროთ პროცესი და აურიეთ) სანამ გასქელდება.
  7. ყინულის ან კანფეტის ფორმები მოამზადეთ და გამოაცალეთ ცხელი გოგრის მასა.
  8. მთლიანად გაცივდეს.
Comments