გოგრის ტკბილეული
ინგრედიენტები:
- გოგრა – 150 გ
- შაქარი – 1.5 ჩიქა
- დარიჩინი – 0,5 ჩ.კ.
- ვანილინი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გოგრა წვრილად დაჭერით.
- დაამატეთ შაქარი, აურიეთ და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. წვენი გაუშვით.
- შემდეგ დაამატეთ დარიჩინი და ვანილი.
- ჩადეთ გოგრის მასა მიკროტალღურ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში (600 ვატი).
- გაცივდეს მთლიანად.
- შემდეგ კვლავ მოათავსეთ გოგრის მასა მიკროტალღურ ღუმელში და ადუღეთ მაქსიმალური სიმძლავრით (აუცილებელია პერიოდულად შეაჩეროთ პროცესი და აურიეთ) სანამ გასქელდება.
- ყინულის ან კანფეტის ფორმები მოამზადეთ და გამოაცალეთ ცხელი გოგრის მასა.
- მთლიანად გაცივდეს.
Comments