გოგრის ფოქაჩა ბრინზით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 550 გ
- რძე – 150 მლ
- მცენარეული ზეთი – 6 სტადიის. ლ
- გოგრა – 1 კგ
- ნიორი – 5 კბილი.
- კამა – გემოვნებით
- ბრინზა – 200 გ
- რეჰანი – 0,5 tsp.
- საფუარი – 1 სტადიის.
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- სეზამი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- პირველი თქვენ უნდა მოხარშეთ გოგრა სანამ რბილი გახდება.
- გახეხეთ ბრინზა.
- მოხარშულ გოგრისგან პიურე გააკეთეთ, ცოტა გაგრილეთ.
- გოგრის პიურეს დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, პაპრიკა და დაქუცმაცებული ნიორი.
- ჩაასხით საფუარი და გოგრის მასა ფქვილში და დაიწყეთ ცომის გაკეთება, დაამატეთ მცენარეული ზეთი.
- ცომი ძალიან რბილი უნდა იყოს, მას შეუძლია ხელებზეც კი მოკიდოს, მაგრამ არც ისე ბევრი.
- ამ ეტაპზე, თქვენ უნდა გაყოთ ცომი 2 ნაწილად და ერთში კამა დაამატეთ და მეორეში ბრინზა.
- დატოვეთ ცომი თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში.
- შესაფერისი ცომიდან გააკეთეთ ნამცხვრები ხელებით (არ გააფართოვოთ) და განათავსეთ ცხიმიან საცხობ ფირფიტაზე.
- შეზეთეთ მცენარეული ზეთით, გაასხურეთ სეზამის თესლით ან გაწურეთ ფეტა ყველით და დატოვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში.
- გამოაცხვეთ 200 ° C ტემპერატურაზე დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში.
Comments