ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 550 გ
  • რძე – 150 მლ
  • მცენარეული ზეთი – 6 სტადიის. ლ
  • გოგრა – 1 კგ
  • ნიორი – 5 კბილი.
  • კამა – გემოვნებით
  • ბრინზა – 200 გ
  • რეჰანი – 0,5 tsp.
  • საფუარი – 1 სტადიის.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • სეზამი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. პირველი თქვენ უნდა მოხარშეთ გოგრა სანამ რბილი გახდება.
  2. გახეხეთ ბრინზა.
  3. მოხარშულ გოგრისგან პიურე გააკეთეთ, ცოტა გაგრილეთ.
  4. გოგრის პიურეს დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, პაპრიკა და დაქუცმაცებული ნიორი.
  5. ჩაასხით საფუარი და გოგრის მასა ფქვილში და დაიწყეთ ცომის გაკეთება, დაამატეთ მცენარეული ზეთი.
  6. ცომი ძალიან რბილი უნდა იყოს, მას შეუძლია ხელებზეც კი მოკიდოს, მაგრამ არც ისე ბევრი.
  7. ამ ეტაპზე, თქვენ უნდა გაყოთ ცომი 2 ნაწილად და ერთში კამა დაამატეთ და მეორეში ბრინზა.
  8. დატოვეთ ცომი თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში.
  9. შესაფერისი ცომიდან გააკეთეთ ნამცხვრები ხელებით (არ გააფართოვოთ) და განათავსეთ ცხიმიან საცხობ ფირფიტაზე.
  10. შეზეთეთ მცენარეული ზეთით, გაასხურეთ სეზამის თესლით ან გაწურეთ ფეტა ყველით და დატოვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში.
  11. გამოაცხვეთ 200 ° C ტემპერატურაზე დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში.
Comments