გოგრის ჩატნი ციტრუსებით და კომშით
ინგრედიენტები:
- გოგრა – 1 კგ
- კომში – 1-3 ცალი.
- ფორთოხალი – 1 ცალი.
- ლიმონი – 1 ც.
- წყალი – 300 მლ
- თეთრი ღვინის ძმარი – 150 მლ
- შაქარი – 200 გ
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- კბილი – 10-12 კვირტი
- დარიჩინი – 1 ჯოხი
- დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
მომზადების წესი:
- გოგრის რბილობი დავჭრათ კუბებად, დაახლოებით 1 სმ მხარეს.
- ამოიღეთ ბუდე ლიმნისგან და ფორთოხლისგან და დაჭერით თხელი ზოლებით. გაწურეთ წვენი.
- მოამზადეთ მარინადი: ჩაასხით შაქარი, მარილი, დაასხით ძმარი, ლიმნის და ფორთოხლის წვენი, მოაყარეთ დაფნის ფოთოლი და სხვა სანელებლები, გაათბეთ წყლით, გააცხელეთ ცეცხლზე და დადგით ადუღებამდე, ზოგჯერ აურიეთ ისე, რომ შაქარი არ გამყარდეს.
- მოხარშული მარინადი დაამატეთ კერძში და, შეამციროთ სითბო, აურიეთ 10 წუთის განმავლობაში.
- 10 წუთის შემდეგ, დაამატეთ გოგრა და კომში და კიდევ 10 წუთი მოხარშეთ, დროდადრო აურიეთ. მზა პროდუქტი ბანკებში ჩადეთ, დახურეთ, გაგრილეთ და შეინახეთ მაცივარში.
გოგრის ჩატნი ციტრუსებით და კომშით
გოგრის ჩატნი ციტრუსებით და კომშით
Comments