გურული
ინგრედიენტები:
- ქათამი – 1 ც.
- ნიგოზი – 2 ს.კ.
- ხახვი – 3 ცალი
- ღვინის ძმარი – 0,5 ჭიქა
- მდნარი ქარაქი – 1 ს.კ.
- ჯანჯაფილი – 1 ჩ.კ.
- წითელი წიწაკა – 1 ჩ.კ.
- დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
- მიხაკი – 6 კვირტი
- მარილი – გემოვნებით
- დაჭრილი ქინძი – 2 ს.კ.
- დაჭრილი ოხრახუში – 2 ს.კ.
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ მომზადებული ქათამი, დაჭერით ნაჭრებად და შეწვით მდნარ ქარაქში ქათმის ცხიმთან და ხახვთან ერთად, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
- ყველა სანელებლები – ჯანჯაფილი, წითელი წიწაკა, დარიჩინი, მიხაკი, აურიეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილით, დაქუცმაცებული თხილით და ღვინის ძმართან.
- ცხარე ნარევს დაამატეთ შემწვარი ქათამი, მარილი, აურიეთ და გააცხელეთ დაბალ სითბოზე სახურავის ქვეშ 30 წუთის განმავლობაში.
- გურული შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გარნირით.
გურული
Comments