ინგრედიენტები:

  • ქათამი – 1 ც.
  • ნიგოზი – 2 ს.კ.
  • ხახვი – 3 ცალი
  • ღვინის ძმარი – 0,5 ჭიქა
  • მდნარი ქარაქი – 1 ს.კ.
  • ჯანჯაფილი – 1 ჩ.კ.
  • წითელი წიწაკა – 1 ჩ.კ.
  • დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
  • მიხაკი – 6 კვირტი
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაჭრილი ქინძი – 2 ს.კ.
  • დაჭრილი ოხრახუში – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ მომზადებული ქათამი, დაჭერით ნაჭრებად და შეწვით მდნარ ქარაქში ქათმის ცხიმთან და ხახვთან ერთად, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
  2. ყველა სანელებლები – ჯანჯაფილი, წითელი წიწაკა, დარიჩინი, მიხაკი, აურიეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილით, დაქუცმაცებული თხილით და ღვინის ძმართან.
  3. ცხარე ნარევს დაამატეთ შემწვარი ქათამი, მარილი, აურიეთ და გააცხელეთ დაბალ სითბოზე სახურავის ქვეშ 30 წუთის განმავლობაში.
  4. გურული შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გარნირით.

გურული

 

Comments