ინგრედიენტები:

  • გოგრა – 1 ნაჭერი
  • ვაშლი – 1 ც.
  • ნაყინი – 4 ბურთი
  • ნაღები – 140 მლ
  • მოცვი – 100 გ
  • კარაქი – 1 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი (გამოსაცხობად) – 1 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. დესერტის წვნიანის ორი პორციისთვის დაგჭირდებათ ერთი ვაშლი და ბატტერნატის ჯიშის გოგრის ნაჭერი.
  2. გაფცქვენით ისინი ზეთით, გადაიტანეთ კილიტაში.
  3. გამოაცხვეთ ღუმელში დაბალ სითბოზე.
  4. ამოიღეთ ვაშლი 20-30 წუთში, გოგრა 5-10 წუთით მოგვიანებით. გაასუფთავეთ.
  5. გოგრისა და ვაშლის რბილობი ჩაასხით პანში, დაამატეთ სანელებლები, ლერწმის შაქრის არასრული კოვზი.
  6. არ გირჩევთ ლერწმის შაქარი ჩაანაცვლოთ თეთრი შაქრით, რომ არ დაკარგოთ კერძის მსუბუქი კარამელის გემო.
  7. ჩაასხით ცხელი ნაღები (რძე), დაფქვათ ბლენდერით.
  8. ან დაასხით ცივი ნაღები, გახეხეთ ბლენდერით და გააცხელეთ ცეცხლზე.
  9. წვნიანი გაგრილდეს, მისი მომზადების დროს თბილი უნდა იყოს.
  10. განათავსეთ მოცვი კარაქით ცხელ პანელში.
  11. როდესაც კარაქი დადნება, დაასხით კოვზი ლერწმის შაქარი.
  12. დატოვეთ მოცვი ცეცხლზე, აურიეთ, დაელოდეთ სანამ შაქარი დადნება, და მოცვი მისცემს წვენს.

დესერტული წვნიანი ტკბილი შემოდგომა

დესერტული წვნიანი ტკბილი შემოდგომა

 

Comments