დესერტული წვნიანი ტკბილი შემოდგომა
ინგრედიენტები:
- გოგრა – 1 ნაჭერი
- ვაშლი – 1 ც.
- ნაყინი – 4 ბურთი
- ნაღები – 140 მლ
- მოცვი – 100 გ
- კარაქი – 1 ჩ.კ.
- მცენარეული ზეთი (გამოსაცხობად) – 1 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- დესერტის წვნიანის ორი პორციისთვის დაგჭირდებათ ერთი ვაშლი და ბატტერნატის ჯიშის გოგრის ნაჭერი.
- გაფცქვენით ისინი ზეთით, გადაიტანეთ კილიტაში.
- გამოაცხვეთ ღუმელში დაბალ სითბოზე.
- ამოიღეთ ვაშლი 20-30 წუთში, გოგრა 5-10 წუთით მოგვიანებით. გაასუფთავეთ.
- გოგრისა და ვაშლის რბილობი ჩაასხით პანში, დაამატეთ სანელებლები, ლერწმის შაქრის არასრული კოვზი.
- არ გირჩევთ ლერწმის შაქარი ჩაანაცვლოთ თეთრი შაქრით, რომ არ დაკარგოთ კერძის მსუბუქი კარამელის გემო.
- ჩაასხით ცხელი ნაღები (რძე), დაფქვათ ბლენდერით.
- ან დაასხით ცივი ნაღები, გახეხეთ ბლენდერით და გააცხელეთ ცეცხლზე.
- წვნიანი გაგრილდეს, მისი მომზადების დროს თბილი უნდა იყოს.
- განათავსეთ მოცვი კარაქით ცხელ პანელში.
- როდესაც კარაქი დადნება, დაასხით კოვზი ლერწმის შაქარი.
- დატოვეთ მოცვი ცეცხლზე, აურიეთ, დაელოდეთ სანამ შაქარი დადნება, და მოცვი მისცემს წვენს.
დესერტული წვნიანი ტკბილი შემოდგომა
დესერტული წვნიანი ტკბილი შემოდგომა
Comments