დიეტური პომიდორი ყველით, ბრინჯით და ხახვით
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 3 ცალი.
- მარილი – 1/8 ჩ.კ.
- ხახვი – 1 ც.
- კარაქი – 3 ს.კ.
- ბრინჯი – 1 ჭიქა
- ყველი – 100 გ
- ოხრახუში – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ბრინჯი.
- პომიდვრისგან დაჭერით ზედა ნაწილები და ამოიღეთ რბილობი, დატოვეთ მხოლოდ კედლები დაახლოებით 1 სმ სისქე.
- რბილობი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, და ცარიელი პომიდორი მარილით დავასხათ და დავდოთ ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი წყალი გავიდეს.
- საშუალო ზომის სითბოზე შემწვარ ტაფაზე, გაათბეთ კარაქი, მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი იქ და გახეხეთ, აურიეთ, სანამ არ დარბილდება.
- შემდეგ დაამატეთ პომიდვრის რბილობი ხახვში და მოხარშეთ სანამ სითხის უმეტესობა აორთქლდება.
- ამოიღეთ ტაფა ღუმელიდან, დაამატეთ ბრინჯი, გახეხილი ყველი და დაჭრილი ოხრახუში ტომატის ნარევში.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- მდე.
- შეავსეთ ღრუ პომიდორი პომიდვრის და ბრინჯის ნარევით, დაასხით ნაჭერი კარაქით, გახეხილი ყველით და ჩავდოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
- გამოაცხვეთ პომიდორი 15-20 წუთის განმავლობაში.
- გაგრილეთ მზა კერძი, დადეთ თეფშებზე.
Comments