ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 3 ცალი.
  • მარილი – 1/8 ჩ.კ.
  • ხახვი – 1 ც.
  • კარაქი – 3 ს.კ.
  • ბრინჯი – 1 ჭიქა
  • ყველი – 100 გ
  • ოხრახუში – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ბრინჯი.
  2. პომიდვრისგან დაჭერით ზედა ნაწილები და ამოიღეთ რბილობი, დატოვეთ მხოლოდ კედლები დაახლოებით 1 სმ სისქე.
  3. რბილობი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, და ცარიელი პომიდორი მარილით დავასხათ და დავდოთ ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი წყალი გავიდეს.
  4. საშუალო ზომის სითბოზე შემწვარ ტაფაზე, გაათბეთ კარაქი, მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი იქ და გახეხეთ, აურიეთ, სანამ არ დარბილდება.
  5. შემდეგ დაამატეთ პომიდვრის რბილობი ხახვში და მოხარშეთ სანამ სითხის უმეტესობა აორთქლდება.
  6. ამოიღეთ ტაფა ღუმელიდან, დაამატეთ ბრინჯი, გახეხილი ყველი და დაჭრილი ოხრახუში ტომატის ნარევში.
  7. გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- მდე.
  8. შეავსეთ ღრუ პომიდორი პომიდვრის და ბრინჯის ნარევით, დაასხით ნაჭერი კარაქით, გახეხილი ყველით და ჩავდოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
  9. გამოაცხვეთ პომიდორი 15-20 წუთის განმავლობაში.
  10. გაგრილეთ მზა კერძი, დადეთ თეფშებზე.
Comments