ებრაული პური ჰალა
ინგრედიენტები:
- ფორთოხლის წვენი – 5/16 ჭიქა
- წყალი – 7/16 ჭიქა
- კვერცხი – 2 ცალი
- ფქვილი – 4 ჭიქა
- შაქარი – 5 ს.კ.
- კარაქი – 4 ს.კ.
- მშრალი საფუარი – 2 ჩ.კ.
- ქიშმიში – 1/4 ჭიქა
- ყაყაჩო – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- განათავსეთ ყველა ინგრედიენტი პურის აპარატის კონტეინერში ინსტრუქციის მიხედვით და დააწესეთ „გაბრტყელების“ რეჟიმი.
- გასუფთავების შემდეგ, ამოიღეთ ცომი და დატოვეთ წყნარ ადგილას, რომ წამოდგას.
- გააცხელეთ ღუმელი 190C- მდე.
- დააფარეთ პანი პერგამენტის ქაღალდით.
- დაასხით ცომი და გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად.
- თითოეული ნაწილს პატარა ოთხკუთხედის ფორმა მიეცით, და მერე რულეტი გააკეთეთ.
- გადაიტანეთ სამივე რულეტი მომზადებულ პანელში და ერთი დაბოლოოებით ერთმანეთთან დააკავშირეთ.
- დაასხით მკვრივი “ლენტები”, დააფარეთ პირსახოცით და დატოვეთ დაჟინებით თბილ ადგილას დაახლოებით 30-40 წუთის განმავლობაში.
- ინფუზირებული პური კვერცხთან ერთად აურიეთ და ყაყაჩოს თესლით გაანაწილეთ.
- გამოაცხვეთ 35-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი გახდება.
ებრაული პური ჰალა
ებრაული პური ჰალა
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments