ინგრედიენტები:

  • ფორთოხლის წვენი – 5/16 ჭიქა
  • წყალი – 7/16 ჭიქა
  • კვერცხი – 2 ცალი
  • ფქვილი – 4 ჭიქა
  • შაქარი – 5 ს.კ.
  • კარაქი – 4 ს.კ.
  • მშრალი საფუარი – 2 ჩ.კ.
  • ქიშმიში – 1/4 ჭიქა
  • ყაყაჩო – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. განათავსეთ ყველა ინგრედიენტი პურის აპარატის კონტეინერში ინსტრუქციის მიხედვით და დააწესეთ „გაბრტყელების“ რეჟიმი.
  2. გასუფთავების შემდეგ, ამოიღეთ ცომი და დატოვეთ წყნარ ადგილას, რომ წამოდგას.
  3. გააცხელეთ ღუმელი 190C- მდე.
  4. დააფარეთ პანი პერგამენტის ქაღალდით.
  5. დაასხით ცომი და გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად.
  6. თითოეული ნაწილს პატარა ოთხკუთხედის ფორმა მიეცით, და მერე რულეტი გააკეთეთ.
  7. გადაიტანეთ სამივე რულეტი მომზადებულ პანელში და ერთი დაბოლოოებით ერთმანეთთან დააკავშირეთ.
  8. დაასხით მკვრივი “ლენტები”, დააფარეთ პირსახოცით და დატოვეთ დაჟინებით თბილ ადგილას დაახლოებით 30-40 წუთის განმავლობაში.
  9. ინფუზირებული პური კვერცხთან ერთად აურიეთ და ყაყაჩოს თესლით გაანაწილეთ.
  10. გამოაცხვეთ 35-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი გახდება.

 

ებრაული პური ჰალა

ებრაული პური ჰალა

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments