ინგრედიენტები:

  • 160 მლ რძე;
  • 3 კვერცხის გული;
  • 150 გრ შაქარი;
  • 500 გრ ნაღები;
  • ცოტა ვანილის ექსტრაქტი.

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ რძე ზომიერ ცეცხლზე, მაგრამ არ ადუღოთ. ცალკე ათქვიფეთ გულები და შაქარი. განუწყვეტლივ ურიეთ, ნელ-ნელა ჩაასხით ცხელი რძე. შაქარი მთლიანად უნდა გაიხსნას.
  2. მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში და გამუდმებით ურიეთ სპატულით, მიიყვანეთ ოდნავ შესქელებამდე საშუალო ცეცხლზე. ნარევი არ მოხარშოთ ან გადახუროთ. გაატარეთ თითი სპატულის გასწვრივ: თუ გამჭვირვალე ღარი დარჩა, გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან.
  3. ქვაბი მოათავსეთ ყინულის წყლის ჭურჭელში და მუდმივად აურიეთ, გააცივეთ ოთახის ტემპერატურამდე. ცივი კრემი ათქვიფეთ მიქსერით კრემისებამდე.
  4. რძე-კვერცხის ნარევი საცერში ჩაასხით კრემში. დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და ურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი. მიღებული მასა მოათავსეთ ფართო ფორმაში, დააფარეთ თავსახური ან ფილმი და შედგით საყინულეში 3-4 საათით. ნარევი დაახლოებით ყოველ საათში აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი გახდეს.

ვანილის ნაყინი

ვანილის ნაყინი

 

Comments