ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 3 ჭიქა
  • წყალი – 3/4 ჭიქა
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • დარიჩინი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დააბლენდერეთ ცომი და გააფართოვეთ არც ისე თხელად ფქვილით დაფქულ ზედაპირზე.
  2. მწიფე ვაშლი გაწმინდეთ და დაჭერით ზოლებად.
  3. გაწურეთ შაქრით და დატოვეთ, რომ მოაშოროთ ზედმეტი წვენი. შეგიძლიათ მსუბუქად დაასხათ ვაშლი დარიჩინით.
  4. შევსება უნდა დადეთ ცომის წრეებზე და დამაგრდეს კიდეები.
  5. მოხარშეთ დამარილებულ წყალში 1 წუთის განმავლობაში მას შემდეგ, რაც ვარენიკი ზედაპირზე გამოჩნდება.
  6. ფრთხილად ამოიღეთ მომზადებული ვარენიკი მდუღარე წყლიდან ისე, რომ გარსი არ გაიშალოს.
Comments