ვარენიკი ვაშლით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 3 ჭიქა
- წყალი – 3/4 ჭიქა
- კვერცხი – 2 ცალი.
- შაქარი – 1/2 ჭიქა
- დარიჩინი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დააბლენდერეთ ცომი და გააფართოვეთ არც ისე თხელად ფქვილით დაფქულ ზედაპირზე.
- მწიფე ვაშლი გაწმინდეთ და დაჭერით ზოლებად.
- გაწურეთ შაქრით და დატოვეთ, რომ მოაშოროთ ზედმეტი წვენი. შეგიძლიათ მსუბუქად დაასხათ ვაშლი დარიჩინით.
- შევსება უნდა დადეთ ცომის წრეებზე და დამაგრდეს კიდეები.
- მოხარშეთ დამარილებულ წყალში 1 წუთის განმავლობაში მას შემდეგ, რაც ვარენიკი ზედაპირზე გამოჩნდება.
- ფრთხილად ამოიღეთ მომზადებული ვარენიკი მდუღარე წყლიდან ისე, რომ გარსი არ გაიშალოს.
Comments