ინგრედიენტები:

  • ვაშლი – 6 ც.
  • ფქვილი – 100 გ
  • სახამებელი – 15 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • რძე – 150 მლ
  • წყალი – 150 მლ
  • შაქარი – 280 გ
  • მცენარეული ზეთი – თეფშის შეზეთვისთვის

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ვაშლი, გახეხეთ ისინი, ბირთვი ამოიღეთ და დაჭერით ოთხ ნაწილად.
  2. გაწურეთ ლიმნის წვენით, რომ ვაშლი არ გამუქდეს. ზეთი გააცხელეთ ფრიტურნიცაში.
  3. აურიეთ ფქვილი და სახამებელი თასში.
  4. გააკეთეთ გაღრმავება ცენტრში, დაასხით რძე ნაცემი კვერცხით და აურიეთ. 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ.
  5. ჩაყარეთ ვაშლი ცომში, შემდეგ გაწურულ ზეთში მცირე პარტიებით გააცხელეთ 1 წუთი.
  6. განათავსეთ ისინი ქაღალდის პირსახოცზე და განათავსეთ თბილ ადგილას.
  7. წყალში დაითხოვეთ შაქარი და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  8. მოვხარშოთ, სანამ სიროფი ოქროსფერ-ყავისფერი არ გახდება.
  9. დაამატეთ სეზამის თესლი, ცომში შემწვარი ვაშლი და კარგად აურიეთ ისე, რომ კარამელი დაფაროს თითოეული ნაჭერი.
  10. დადგით მსუბუქად ზეთოვან თეფშზე.
Comments