ვაშლები კარამელში
ინგრედიენტები:
- ვაშლი – 6 ც.
- ფქვილი – 100 გ
- სახამებელი – 15 გ
- კვერცხი – 1 ც.
- რძე – 150 მლ
- წყალი – 150 მლ
- შაქარი – 280 გ
- მცენარეული ზეთი – თეფშის შეზეთვისთვის
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ ვაშლი, გახეხეთ ისინი, ბირთვი ამოიღეთ და დაჭერით ოთხ ნაწილად.
- გაწურეთ ლიმნის წვენით, რომ ვაშლი არ გამუქდეს. ზეთი გააცხელეთ ფრიტურნიცაში.
- აურიეთ ფქვილი და სახამებელი თასში.
- გააკეთეთ გაღრმავება ცენტრში, დაასხით რძე ნაცემი კვერცხით და აურიეთ. 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ.
- ჩაყარეთ ვაშლი ცომში, შემდეგ გაწურულ ზეთში მცირე პარტიებით გააცხელეთ 1 წუთი.
- განათავსეთ ისინი ქაღალდის პირსახოცზე და განათავსეთ თბილ ადგილას.
- წყალში დაითხოვეთ შაქარი და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
- მოვხარშოთ, სანამ სიროფი ოქროსფერ-ყავისფერი არ გახდება.
- დაამატეთ სეზამის თესლი, ცომში შემწვარი ვაშლი და კარგად აურიეთ ისე, რომ კარამელი დაფაროს თითოეული ნაჭერი.
- დადგით მსუბუქად ზეთოვან თეფშზე.
Comments