ვაშლები ცომში
ინგრედიენტები:
- შაქარი – 2 ს.კ.
- სოდა – 3/4 ჩ.კ.
- რძე – 1 ს.კ.
- ფქვილი – 3 ს.კ.
- მარგარინი – 4.5 ს.კ.
- ლიმონის წვენი – 1 ც.
- ვაშლი – 6 ცალი.
- ყავისფერი შაქარი – 1/4 ს.კ.
- დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
- მარილი – პინჩი
- კარაქი – 2 ს.კ.
- წყალი – 1 ს.კ.
- ზეთი – 4 ს.კ.
მომზადების წესი:
- დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, სოდა და მარილი.
- დაამატეთ მარგარინი და გახეხეთ.
- დაამატეთ რძე და აურიეთ – 1/4 ჭიქა ჯერზე და აურიეთ, გააკეთეთ ბურთი.
- შემდეგ გააკეთეთ საშუალო სისქის ცომი.
- ცომი დაჭერით კვადრატებად და დაყავით 6 კვადრატზე 15 სმ ზომის.
- ჩადეთ საყინულეში.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 ° -მდე.
- დაამატეთ ლიმნის წვენი ცივ წყალში ცალკე თასში.
- საჭიროების შემთხვევაში, გაჭერით ვაშლის ბოლო ბრტყელი ზედაპირისთვის.
- გაწმინდეთ კანი და ამოიღეთ ბირთვი, ჩადეთ ლიმნის წყალში.
- შევსებისთვის აურიეთ ყავისფერი შაქარი, შაქარი, დარიჩინი, მარილი პატარა თასში.
- დაასხით ცომი შაქრის ნარევით.
- მოათავსეთ ვაშლი კვადრატის ცენტრში. ცენტრში განათავსეთ კარაქის ნაჭერი და გაწურეთ დარჩენილი შაქრით.
- გააფორმეთ ცომის კიდეები ვაშლის გარშემო.
- ვაშლი მოათავსეთ ფორმაში.
- გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი გახდება, დაახლოებით 20-25 წუთი.
- ამასობაში, გააკეთეთ კარამელის სოუსი.
- ამოიღეთ ვაშლი და დაასხით კარამელის სოუსი.
- დააბრუნეთ ღუმელში.
- შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე. აცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
- ამოიღეთ ღუმელიდან და შედგით მაცივარში.
- კარამელის სოუსითვის შეურიეთ ყავისფერი შაქარი, წყალი, ზეთი და მარილი პატარა თასში.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ. ცეცხლიდან ამოიღეთ.
ვაშლები ცომში
ვაშლები ცომში
ვაშლები ცომში
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments