ინგრედიენტები:

  • შაქარი – 2 ს.კ.
  • სოდა – 3/4 ჩ.კ.
  • რძე – 1 ს.კ.
  • ფქვილი – 3 ს.კ.
  • მარგარინი – 4.5 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი – 1 ც.
  • ვაშლი – 6 ცალი.
  • ყავისფერი შაქარი – 1/4 ს.კ.
  • დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – პინჩი
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • წყალი – 1 ს.კ.
  • ზეთი – 4 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, სოდა და მარილი.
  2. დაამატეთ მარგარინი და გახეხეთ.
  3. დაამატეთ რძე და აურიეთ – 1/4 ჭიქა ჯერზე და აურიეთ, გააკეთეთ ბურთი.
  4. შემდეგ გააკეთეთ საშუალო სისქის ცომი.
  5. ცომი დაჭერით კვადრატებად და დაყავით 6 კვადრატზე 15 სმ ზომის.
  6. ჩადეთ საყინულეში.
  7. გააცხელეთ ღუმელი 200 ° -მდე.
  8. დაამატეთ ლიმნის წვენი ცივ წყალში ცალკე თასში.
  9. საჭიროების შემთხვევაში, გაჭერით ვაშლის ბოლო ბრტყელი ზედაპირისთვის.
  10. გაწმინდეთ კანი და ამოიღეთ ბირთვი, ჩადეთ ლიმნის წყალში.
  11. შევსებისთვის აურიეთ ყავისფერი შაქარი, შაქარი, დარიჩინი, მარილი პატარა თასში.
  12. დაასხით ცომი შაქრის ნარევით.
  13. მოათავსეთ ვაშლი კვადრატის ცენტრში. ცენტრში განათავსეთ კარაქის ნაჭერი და გაწურეთ დარჩენილი შაქრით.
  14. გააფორმეთ ცომის კიდეები ვაშლის გარშემო.
  15. ვაშლი მოათავსეთ ფორმაში.
  16. გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი გახდება, დაახლოებით 20-25 წუთი.
  17. ამასობაში, გააკეთეთ კარამელის სოუსი.
  18. ამოიღეთ ვაშლი და დაასხით კარამელის სოუსი.
  19. დააბრუნეთ ღუმელში.
  20. შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე. აცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
  21. ამოიღეთ ღუმელიდან და შედგით მაცივარში.
  22. კარამელის სოუსითვის შეურიეთ ყავისფერი შაქარი, წყალი, ზეთი და მარილი პატარა თასში.
  23. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ. ცეცხლიდან ამოიღეთ.

ვაშლები ცომში

ვაშლები ცომში

ვაშლები ცომში

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments