ვაშლის და ყავის მაფინი
ინგრედიენტები:
- კარაქი – შეზეთვისთვის
- ვაშლი – 2 ცალი.
- ფქვილი – 2 ს.კ.
- სოდა – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 1/2 ჩ.კ.
- დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
- მიხაკი – პინჩი
- კარაქი – 1/2 ს.კ.
- ყავისფერი შაქარი – 3/4 ს.კ.
- შაქარი – 3/4 ს.კ.
- კვერცხი – 3 ცალი.
- ვანილი – 1/2 ჩ.კ.
- არაჟანი – 1 ს.კ.
- ნეკერჩხლის სიროფი – 1/3 სტადიის.
- ყავისფერი შაქარი – 1/3 სტადიის.
- შემწვარი და დანაყილი კაკალი – 1/2 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- ამოიღეთ ზეთი პირველი, რომ გაათბოთ იგი ოთახის ტემპერატურაზე.
- გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსამდე.
- ნამცხვრის ფორმა დაასხით კარაქით და აურიეთ ფქვილი. გაწმინდეთ, აიღეთ ვაშლის ბირთვი და გახეხეთ.
- აურიეთ ფქვილი სოდას, მარილს და სანელებლებს. სცემეთ კარაქი შაქართან ერთად ელექტრო მიქსერით, სანამ კრემისებრი გახდება, დაახლოებით 2 წუთი.
- დაამატეთ კვერცხები – ერთი ჯერზე და სცემეთ ყოველ ჯერზე. დაამატეთ ვანილი. შემდეგ დაამატეთ მშრალი ნარევის მესამედი, არაჯნის ნახევარი.
- გაიმეორეთ, დაამთავრეთ ფქვილის ნარევით. გახეხილ ვაშლში აურიეთ.
- ცომი მოათავსეთ ფორმაში, ზედაპირის გაასწორეთ.
- გამოცხვეთ ღუმელის შუაშუ 50-55 წუთის განმავლობაში. გაცივდეს ფორმაში 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოათავსეთ მავთულის თაროზე, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.
- დაამატეთ ნეკერჩხლის სიროფი, შაქარი და მარილი პატარა სითხეში საშუალო სიცხეზე. მოხარშეთ, აურიეთ, სანამ შაქარი არ დაიშლება.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ 2 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ნაღები და კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ, აურიეთ, სანამ სქელი და ოქროსფერი კარამელი ჩამოყალიბდება, 10-12 წუთი. ამოიღეთ ცეცხლიდან და გააცივეთ მთლიანად.
ვაშლის და ყავის მაფინი
ვაშლის და ყავის მაფინი
ვაშლის და ყავის მაფინი
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments