ვაშლის ჩატნი ქიშმიშით
ინგრედიენტები:
- ვაშლი – 6 ცალი.
- მდნარი კარაქი – 4 ს.კ.
- გახეხილი ჯანჯაფილი – 2 ჩ.კ.
- დარიჩინი – 2 ჩხირი
- ანისის თესლი – 1 ჩ.კ.
- ქიშმიში – 50 გრ
- ხმელი ჩილის წიწაკა – 2-3 ღერო
- მიხაკი – 5 კვირტი
- კურკუმა – 1 ჩ.კ.
- ასაფეტიდა – 1 პინჩი
- წყალი – 4 ს.კ.
- შაქარი – 4 ს.კ.
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ვაშლი, გაჭერით კანი და ამოიღეთ ბირთვი.
- დაჭერით ვაშლები პატარა ნაჭრებად. გააცხელეთ მდნარი ქარაქი ქვაბში. როდესაც ის მწეობს, იქ გადაყარეთ ჯანჯაფილი, დარიჩინის ჯოხები, ანისის თესლი, წიწაკა და მიხაკი.
- შეწვით, აურიეთ, სანამ ანისის თესლი არ ჩაბნელდება (დაახლოებით 30 წამი). დაამატეთ კურკუმა და ასაფეტიდა და შემდეგ დაჭრილი ვაშლი.
- აურიეთ 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ვაშლი არ გახდება ვარდისფერი. დაამატეთ წყალი.
- დაფარეთ და მოხარშეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, ხშირად აურიეთ, სანამ ვაშლი მთლიანად არ გახდება რბილი.
- დაამატეთ შაქარი, გაზარდეთ სითბო და მუდმივად აურიეთ, სანამ სუნელი არ გასქელდება.
- ამოიღეთ დარიჩინის ჯოხები და მიხაკი. მიირთვით ცხელი პურით, ბრინჯით ან ტკბილეულით საჭმლის ბოლოს.
ვაშლის ჩატნი ქიშმიშით
ვაშლის ჩატნი ქიშმიშით
Comments