ინგრედიენტები:

  • ვაშლი – 6 ცალი.
  • მდნარი კარაქი – 4 ს.კ.
  • გახეხილი ჯანჯაფილი – 2 ჩ.კ.
  • დარიჩინი – 2 ჩხირი
  • ანისის თესლი – 1 ჩ.კ.
  • ქიშმიში – 50 გრ
  • ხმელი ჩილის წიწაკა – 2-3 ღერო
  • მიხაკი – 5 კვირტი
  • კურკუმა – 1 ჩ.კ.
  • ასაფეტიდა – 1 პინჩი
  • წყალი – 4 ს.კ.
  • შაქარი – 4 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ ვაშლი, გაჭერით კანი და ამოიღეთ ბირთვი.
  2. დაჭერით ვაშლები პატარა ნაჭრებად. გააცხელეთ მდნარი ქარაქი ქვაბში. როდესაც ის მწეობს, იქ გადაყარეთ ჯანჯაფილი, დარიჩინის ჯოხები, ანისის თესლი, წიწაკა და მიხაკი.
  3. შეწვით, აურიეთ, სანამ ანისის თესლი არ ჩაბნელდება (დაახლოებით 30 წამი). დაამატეთ კურკუმა და ასაფეტიდა და შემდეგ დაჭრილი ვაშლი.
  4. აურიეთ 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ვაშლი არ გახდება ვარდისფერი. დაამატეთ წყალი.
  5. დაფარეთ და მოხარშეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, ხშირად აურიეთ, სანამ ვაშლი მთლიანად არ გახდება რბილი.
  6. დაამატეთ შაქარი, გაზარდეთ სითბო და მუდმივად აურიეთ, სანამ სუნელი არ გასქელდება.
  7. ამოიღეთ დარიჩინის ჯოხები და მიხაკი. მიირთვით ცხელი პურით, ბრინჯით ან ტკბილეულით საჭმლის ბოლოს.

ვაშლის ჩატნი ქიშმიშით

ვაშლის ჩატნი ქიშმიშით

 

Comments