ვაშლი კარამელის და ვანილის სოუსში
ინგრედიენტები:
- ნუში – 150 გ
- შაქარი – 300 გ
- კვერცხი – 1 ც.
- ვაშლი – 4 ცალი.
- დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
- ვანილი – გემოვნებით
- ნაღები – 250 გ
- პიტნა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ნუში და შაქარი. ნუშის შაქარი დაასხით დიდ თასში და დაამატეთ 1 კვერცხი.
- ყველაფერი აურიეთ, სანამ არ გახდება სრულად გასქელებული. შედგით მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
- ამ დროს ვაშლისგან ამოიღეთ ბირთვი და გაჭერით წრეებში 1 სმ სიგრძით.
- შეურიეთ შაქარი დარიჩინთან და ჩადეთ ვაშლის წრეები ამ ნარევში.
- შექმენით ბურთები ნუშის ცომიდან.
- შემდეგ, ვაშლები და ცომისგან გააკეთეთ კოშკი და გამოაცხვეთ დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში ღუმელში 200 გრადუსით ტემპერატურაზე.
- ვანილის თესლიდან და 0,1 კგ შაქრისგან უნდა მომზადდეს კარამელის სოუსი.
- მას შემდეგ, რაც შაქარი გახდება ყავისფერი, ჩაასხით ნაღები კონტეინერში და კარგად აურიეთ.
Comments