ინგრედიენტები:

  • ნუში – 150 გ
  • შაქარი – 300 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ვაშლი – 4 ცალი.
  • დარიჩინი – 1 ჩ.კ.
  • ვანილი – გემოვნებით
  • ნაღები – 250 გ
  • პიტნა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ნუში და შაქარი. ნუშის შაქარი დაასხით დიდ თასში და დაამატეთ 1 კვერცხი.
  2. ყველაფერი აურიეთ, სანამ არ გახდება სრულად გასქელებული. შედგით მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
  3. ამ დროს ვაშლისგან ამოიღეთ ბირთვი და გაჭერით წრეებში 1 სმ სიგრძით.
  4. შეურიეთ შაქარი დარიჩინთან და ჩადეთ ვაშლის წრეები ამ ნარევში.
  5. შექმენით ბურთები ნუშის ცომიდან.
  6. შემდეგ, ვაშლები და ცომისგან გააკეთეთ კოშკი და გამოაცხვეთ დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში ღუმელში 200 გრადუსით ტემპერატურაზე.
  7. ვანილის თესლიდან და 0,1 კგ შაქრისგან უნდა მომზადდეს კარამელის სოუსი.
  8. მას შემდეგ, რაც შაქარი გახდება ყავისფერი, ჩაასხით ნაღები კონტეინერში და კარგად აურიეთ.
Comments