ინგრედიენტები:

  • ვიბურუმის კენკრა – 500 გ
  • შაქარი – 250 გ
  • ლიმონის მჟავა – 1 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 50 მლ

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ კენკრა წყალში 2-3 წუთის განმავლობაში.
  2. გადაწურეთ და გახეხეთ პიურეში.
  3. დაამატეთ შაქარი, მარილი და მცენარეული ზეთი.
  4. მოხარშეთ საშუალო ზომის სითბოზე 10 წუთის განმავლობაში.
  5. დაამატეთ ლიმონის მჟავა ან ძმარი, აურიეთ.
  6. გაანაწილეთ ნარევი სუფთა, მშრალ ქილაში და სტერილიზაციაში დატოვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
  7. დახურეთ ქილა სახურავით და ერთი კვირის განმავლობაში მოათავსეთ ბნელ, გრილ ადგილას.

ვიბურუმის სოუსი

 

Comments