ვიბურუმის სოუსი
ინგრედიენტები:
- ვიბურუმის კენკრა – 500 გ
- შაქარი – 250 გ
- ლიმონის მჟავა – 1 ჩ.კ.
- მცენარეული ზეთი – 50 მლ
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ კენკრა წყალში 2-3 წუთის განმავლობაში.
- გადაწურეთ და გახეხეთ პიურეში.
- დაამატეთ შაქარი, მარილი და მცენარეული ზეთი.
- მოხარშეთ საშუალო ზომის სითბოზე 10 წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ ლიმონის მჟავა ან ძმარი, აურიეთ.
- გაანაწილეთ ნარევი სუფთა, მშრალ ქილაში და სტერილიზაციაში დატოვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
- დახურეთ ქილა სახურავით და ერთი კვირის განმავლობაში მოათავსეთ ბნელ, გრილ ადგილას.
ვიბურუმის სოუსი
Comments