ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ხახვი, დაჭრილი – 1 ც.
  • დაკონსერვებული დაჭრილი პომიდორი – 400 გრ
  • ყავისფერი შაქარი – 1 ს.კ.
  • ბეგქონდარა – რამდენიმე ყლორტი
  • სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
  • ვირთევზის, ხეკის ან პოლოკის ფილე – 4 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ზეთი პანში, დაამატეთ ხახვი და შეწვით 5-8 წუთის განმავლობაში.
  2. დაამატეთ პომიდორი წვენით, ყავისფერი შაქრით, ბეგქონდარას ფოთლებით და სოიოს სოუსით, მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  3. 5 წუთის განმავლობაში ხარშეთ, შემდეგ კი სოუსს დაამატეთ ვირთევზა.
  4. დაფარეთ და მოხარშეთ 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ თევზს ადვილად დაჭრით ჩანგლით.

ვირთევზა ტომატის და სოიოს სოუსში

ვირთევზა ტომატის და სოიოს სოუსში

 

Comments