ინგრედიენტები:

  • ზღვის თევზი – 1 კგ
  • ლიმონი – 1 ც.
  • ფქვილი – 200 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • არაჟანი – 500 გრ
  • ზეითუნის ზეთი

მომზადების წესი:

  1. ჯერ შერჩეული ზღვის თევზი უნდა გაიწმინდოს, გარეცხეთ და გაწურეთ მარილით და პილპილით. შემდეგ – დატოვეთ იგი მარინადში 15-20 წუთის განმავლობაში.
  2. შემდეგ, თევზი უნდა დაჭრილიყოს ნაჭრებად, ზედმიწევნით გახეხილი (ასეთის არსებობის შემთხვევაში), წიწაკა და მარილი ცოტა მეტი. ახლა წყალი დაასხით თევზს ლიმნის წვენით, აურიეთ ფქვილში.
  3. თევზი შეწვით ზეთისხილის ზეთში. შემდეგ შეწვით ხახვი სანამ ოქროსფერი გახდება.
  4. ამის შემდეგ, თევზი უნდა მოათავსოთ სპეციალურ არაჟანგურ ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ შემწვარი ხახვი და გაწურეთ თევზი არაჟნით.
  5. კერძი ყველით გახეხეთ და გააცხელეთ ღუმელში, გაცხელებული 180 გრადუსამდე (20-30 წუთის განმავლობაში).

ზღვის თევზი ყველის ქვეშ

ზღვის თევზი ყველის ქვეშ

 

Comments