ზღვის თევზი ყველის ქვეშ
ინგრედიენტები:
- ზღვის თევზი – 1 კგ
- ლიმონი – 1 ც.
- ფქვილი – 200 გ
- ხახვი – 1 ც.
- არაჟანი – 500 გრ
- ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი:
- ჯერ შერჩეული ზღვის თევზი უნდა გაიწმინდოს, გარეცხეთ და გაწურეთ მარილით და პილპილით. შემდეგ – დატოვეთ იგი მარინადში 15-20 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ, თევზი უნდა დაჭრილიყოს ნაჭრებად, ზედმიწევნით გახეხილი (ასეთის არსებობის შემთხვევაში), წიწაკა და მარილი ცოტა მეტი. ახლა წყალი დაასხით თევზს ლიმნის წვენით, აურიეთ ფქვილში.
- თევზი შეწვით ზეთისხილის ზეთში. შემდეგ შეწვით ხახვი სანამ ოქროსფერი გახდება.
- ამის შემდეგ, თევზი უნდა მოათავსოთ სპეციალურ არაჟანგურ ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ შემწვარი ხახვი და გაწურეთ თევზი არაჟნით.
- კერძი ყველით გახეხეთ და გააცხელეთ ღუმელში, გაცხელებული 180 გრადუსამდე (20-30 წუთის განმავლობაში).
ზღვის თევზი ყველის ქვეშ
ზღვის თევზი ყველის ქვეშ
Comments