ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 2 ჭიქა
  • შაქარი – 2 ჭიქა
  • კეფირი – 2 ჭიქა
  • თაფლი – 2 ს.კ.
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • გამაფხვიერებელი – 1 ცალი
  • სქელი არაჟანი – 1 ლ
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • ქლიავის ჩირი – 2-3 მუჭა
  • ნუში – 150 გ

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი, შაქარი, კეფირი, კვერცხი, თაფლი ერთ თასში და დაამატეთ გამაფხვიერებელი.
  2. სცემეთ მიქსერით.
  3. დაამატეთ დაჭრილი ქლიავის ჩირი და შეურიეთ ცომი.
  4. ცომი გაყავით ორ ნაწილად.
  5. გამოაცხვეთ ღუმელში ორი ნამცხვარი 10-15 წუთის განმავლობაში მომზადებამდე 180 გრადუსის ტემპერატურაზე.
  6. გააცხელეთ მზა ტორტის ფენები და დაჭერით 2 ნაწილად.
  7. სანამ ნამცხვრები გამოცხვება, გდაჭერით ქლიავი ხორცის საფქვავის მეშვეობით.
  8. აურიეთ.
  9. წვრილად დაჭერით ნუში.
  10. კრემისთვის არაჟანი შეურიეთ შაქარს.
  11. კარგად სცემეთ, დატოვეთ, შაქარი რომ დადნოს და კვლავ აურიეთ.
  12. გაცივებულ ნამცხვრებზე გაანაწილეთ კრემი, გაწურეთ თხილით და გახეხილი ქლიავის ჩირით.

თაფლის ტორტი ქლიავის ჩირით

თაფლის ტორტი ქლიავის ჩირით

 

Comments