ინგრედიენტები:

  • წიწიბურა – 200 გრ
  • წყალი – 2 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • პომიდორი – 150 გრ
  • ბადრიჯანი ან ყაბაყი – 1 ცალი
  • ნუტი (მოხარშული) – 200 გ
  • ძირა – 1 ჩ.კ.
  • ქიშმიში – 50 გ
  • მწვანე ხახვი – გემოვნებით
  • ლიმონი – 1 ც.
  • ქინძი – გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი -1 ს.კ.
  • თაფლი – 1 ს.კ.
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. წიწიბურა მოხარშეთ სანამ მზად იქნება. ამოიღეთ ცეცხლიდან და დატოვეთ კიდევ 10 წუთი.
  2. დაჭრილი ბადრიჯანი ან ყაბაყი დაჭერით კუბებად და შეწვით პანში 5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ მოხარშული ნუტი.
  3. პომიდორი დაჭერით ნახევარში, ხახვი – რგოლებით, დაჭერით ქინძის ფოთლები.
  4. ქინძის ღეროები, ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, თაფლი სცემეთ ბლენდერში სანამ არ გახდება გლუვი. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და აურიეთ მიღებული მასა.
  5. წიწიბურა და შემწვარი ბადრიჯანი შეურიეთ წიწილას, ქიშმიშს, ხახვს, პომიდორს, ძირას.

თბილი სალათი წიწიბურით და ბოსტნეულით

თბილი სალათი წიწიბურით და ბოსტნეულით

 

Comments