თევზის მწვადი
ინგრედიენტები:
- თეთრი თევზის ფილე – 1/2 ც.
- იოგურტი – 1 ს.კ.
- კარტოფილი – 300 გრ
- კარი – გემოვნებით
- ჯანჯაფილი – გემოვნებით
- ნიორი – 2 კბილი
- ჩილის წიწაკა – გემოვნებით
- ლიმონი – გემოვნებით
- პიტნა – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- თევზის მწვადის მოსამზადებლად, გახეხეთ ჯანჯაფილის ფესვი და ლიმონის ცედრა. წვრილად დაჭერით პიტნა.
- დაამატეთ ეს ინგრედიენტები იოგურტში, მოათავსეთ მასში კარის ნარევი, დაასხით ცოტა ლიმონის წვენი, დაჭრილი ნიორი და ჩილი.
- დაამატეთ მარილი და წიწაკა. კარგად ავურიოთ.
- თევზი ამ სოუსში დატოვეთ.
- შემდეგ, თევზის ნაჭრები უნდა მოაყაროთ პატარა თხილამურებზე, მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
- მოამზადეთ მწვადი გრილის ქვეშ შვიდი წუთის განმავლობაში.
თევზის მწვადი
Comments