ინგრედიენტები:

  • კალმახი ან ფარგას ფილე – 600 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • პომიდორი – 3-4 ცალი.
  • ხახვი – 2 ს.კ.
  • სანელებლები – 1 ჩ.კ.
  • სოიოს სოუსი – 2 ს.კ.
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • საფანელი – 2 ს.კ.
  • ფქვილი – 3 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი – ფრიტურისთვის
  • ზარის წიწაკა წითელი – გაფორმებისთვის

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი მარილს და სანელებლებს.
  2. თევზის ფილე ჯერ ავთქვიფოთ ფქვილის ნაზავში, შემდეგ ოდნავ ნაცემი კვერცხით და პურით.
  3. თევზის ფილე შეწვით ზეთში წინასწარ გახურებულ 160–180 ° C ტემპერატურაზე 3-4 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  4. ცალკე, შეწვით დაჭრილი პომიდორი და მწვანე ხახვი 1-2 წუთის განმავლობაში კარაქში, დაასხით სოიოს სოუსში და შეწვით კიდევ 1 წუთი.

თევზის ფილე სანელებლებით

თევზის ფილე სანელებლებით

Comments