ინგრედიენტები:

  • მინტაის ფილე – 300 გ
  • ძველი პური – 60 გრ
  • რძე – 90 მლ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ხახვი – 150 გ
  • სტაფილო – 200 გ
  • მცენარეული ზეთი – 90 გ
  • ტომატის სოუსი – 60 გრ
  • შაქარი – 30 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • ოხრახუშის ფესვი – 30 გ

მომზადების წესი:

  1. დაჭრილი თევზის ფილე კანისა და ძვლების გარეშე გაატარეთ ხორცის საფქვავში რძეში გაჟღენთილ პურთან ერთად, დაამატეთ კვერცხი და წვრილად დაჭრილი ხახვის ნაწილი, კარგად აურიეთ.
  2. გააკეთეთ 15 გ ზომის ბურთულები და მოხარშეთ 10-15 წუთი.
  3. მარინადის მოსამზადებლად, დაჭერით დარჩენილი ხახვი, ოხრახუშის ფესვი, სტაფილო და დატოვეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ტომატის პიურე, 50 მლ ცხელი ადუღებული წყალი, კარაქი, შაქარი, მარილი.
  4. შეწვით ერთად კიდევ 20 წუთი.

თევზის ფრიკადელები მარინადში

თევზის ფრიკადელები მარინადში

 

Comments