თევზის ღვეზელი კეფირზე
ინგრედიენტები:
- კეფირის ჭიქა.
- 1 უმი კვერცხი.
- 1 ჭიქა ფქვილი.
- მარილი და სოდა 0,5 ჩაის კოვზი.
შევსებისთვის:
- 1 თევზის კონსერვი (სარდინი, საური და ა.შ.).
- 2 მოხარშული კვერცხი.
- 150 გრამი მყარი ყველი.
- მწვანილი: ოხრახუში, კამა, რეღანი.
მომზადების წესი:
- კვერცხები მოხარშეთ „გრილ“ მდგომარეობამდე.
- გახეხეთ ყველი საშუალო ღრიალზე.
- წვრილად დაჭერით მწვანილი.
- შეურიეთ ამ ყველაფერს დაკონსერვებული თევზი.
- თქვენი შევსება მზად არის.
- ცომს ვამზადებთ ასე: დავამატოთ მარილი, კვერცხი და სოდა კეფირში, შეურიეთ ფქვილს.
- ცომის შერევისას, დარწმუნდით, რომ ის აღმოჩნდება საშუალო, არც ისე მჭიდრო.
- საცხობი ფურცელი შეზეთეთ კარაქით, მოათავსეთ ცომი წრეში ან კვადრატში.
- ღვეზელი შეიძლება ღია მოხარშული იყოს ნამცხვრის თავზე შევსების ჩამოსხმის გზით; ან დახურული – შეავსეთ ცომი ორ ფენას შორის.
- ღუმელში ტემპერატურა არ უნდა იყოს მაღალი, ვიდრე 180 გრადუსი. ღვეზელი გამომცხვარია 20-25 წუთის განმავლობაში. თუ კერძის თავზე ყველი გაქვთ (ღია შევსება), ეს 5 წუთით ადრე გააკეთეთ.
თევზის ღვეზელი კეფირზე
თევზის ღვეზელი კეფირზე
Comments