ინგრედიენტები:

  • კეფირის ჭიქა.
  • 1 უმი კვერცხი.
  • 1 ჭიქა ფქვილი.
  • მარილი და სოდა 0,5 ჩაის კოვზი.

შევსებისთვის:

  • 1 თევზის კონსერვი (სარდინი, საური და ა.შ.).
  • 2 მოხარშული კვერცხი.
  • 150 გრამი მყარი ყველი.
  • მწვანილი: ოხრახუში, კამა, რეღანი.

მომზადების წესი:

  1. კვერცხები მოხარშეთ „გრილ“ მდგომარეობამდე.
  2. გახეხეთ ყველი საშუალო ღრიალზე.
  3. წვრილად დაჭერით მწვანილი.
  4. შეურიეთ ამ ყველაფერს დაკონსერვებული თევზი.
  5. თქვენი შევსება მზად არის.
  6. ცომს ვამზადებთ ასე: დავამატოთ მარილი, კვერცხი და სოდა კეფირში, შეურიეთ ფქვილს.
  7. ცომის შერევისას, დარწმუნდით, რომ ის აღმოჩნდება საშუალო, არც ისე მჭიდრო.
  8. საცხობი ფურცელი შეზეთეთ კარაქით, მოათავსეთ ცომი წრეში ან კვადრატში.
  9. ღვეზელი შეიძლება ღია მოხარშული იყოს ნამცხვრის თავზე შევსების ჩამოსხმის გზით; ან დახურული – შეავსეთ ცომი ორ ფენას შორის.
  10. ღუმელში ტემპერატურა არ უნდა იყოს მაღალი, ვიდრე 180 გრადუსი. ღვეზელი გამომცხვარია 20-25 წუთის განმავლობაში. თუ კერძის თავზე ყველი გაქვთ (ღია შევსება), ეს 5 წუთით ადრე გააკეთეთ.

თევზის ღვეზელი კეფირზე

თევზის ღვეზელი კეფირზე

 

Comments