ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • ფქვილი – 1/4 ჭიქა
  • ვირთევზის ფილე – 450 გრ
  • მცენარეული ზეთი – 3/4 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. თევზი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
  2. მოათავსეთ კვერცხები, სახამებელი და ფქვილი სამ სხვადასხვა თასში.
  3. დაამატეთ მარილი და წიწაკა.
  4. თევზის ჩხირები ჯერ ფქვილში გაატარეთ, შემდეგ კვერცხებში ჩაყარეთ და ბოლოს სახამებელში.
  5. განათავსეთ თევზი თეფშზე. გააცხელეთ ნახევარი ჭიქა მცენარეული ზეთი ტაფაში.
  6. თევზი შეწვით სანამ ოქროსფერი გახდება 3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
  7. მოათავსეთ ფირფიტაზე ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს.
  8. დაამატეთ მარილი.

თევზის ჩხირები

 

Comments