თევზი ბოსტნეულით კილიტაში
ინგრედიენტები:
- ზღვის თევზი – 750 გ
- პომიდორი – 5 ცალი.
- ხახვი – 3 ცალი.
- ნიორი – 3 კბილი
- ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
- მწვანილი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- მაიონეზი – 100 გ
მომზადების წესი:
- გაწმინდეთ თევზი, გაყავით ფილეებად, გაწურეთ წიწაკით, მარილით, დატოვეთ ოცი წუთის განმავლობაში.
- პომიდვრისგან კანი გამოაცალეთ (მდუღარე წყალში გახურებული), დაჭერით.
- გახეხეთ ნიორი და ხახვი.
- კილიტას მაიონეზი წაუსვით (სქელად), დადეთ მასზე თევზი, ბოსტნეული, თავზე მაიონეზი.
- დახურეთ კილიტა, გამოაცხვეთ ორმოცი წუთის განმავლობაში (220 ° C).
თევზი ბოსტნეულით კილიტაში
Comments