ინგრედიენტები:

  • ზღვის თევზი – 750 გ
  • პომიდორი – 5 ცალი.
  • ხახვი – 3 ცალი.
  • ნიორი – 3 კბილი
  • ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
  • მწვანილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • მაიონეზი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. გაწმინდეთ თევზი, გაყავით ფილეებად, გაწურეთ წიწაკით, მარილით, დატოვეთ ოცი წუთის განმავლობაში.
  2. პომიდვრისგან კანი გამოაცალეთ (მდუღარე წყალში გახურებული), დაჭერით.
  3. გახეხეთ ნიორი და ხახვი.
  4. კილიტას მაიონეზი წაუსვით (სქელად), დადეთ მასზე თევზი, ბოსტნეული, თავზე მაიონეზი.
  5. დახურეთ კილიტა, გამოაცხვეთ ორმოცი წუთის განმავლობაში (220 ° C).

თევზი ბოსტნეულით კილიტაში

 

Comments