თევზი გამომცხვარი კარტოფილში
ინგრედიენტები:
- თეთრი თევზის ფილე – 2 ცალი.
- კარტოფილი – 2-3 ცალი.
- როზმარინი – გემოვნებით
- დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- ბრიუსელის კომბოსტო – 15 ცალი.
- ზეითუნის ზეთი – 2-3 ს.კ.
- კარაქი – 20 გრ
მომზადების წესი:
- გახეხეთ კარტოფილი, დაჭერით წვრილ ნაჭრებად. ნაჭრები უნდა იყოს თხელი, წინააღმდეგ შემთხვევაში კარტოფილი არ გამოცხვება.
- უმი კარტოფილში დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი, წიწაკა და როზმარინი. კარტოფილი და სანელებლები აურიეთ.
- ფორმაში მოათავსეთ კარტოფილის ფენა, შემდეგ ჩადეთ ფილე, თავზე ისევ კარტოფილის ფენა. მოათავსეთ ღუმელში 220 ° C 20 წუთის განმავლობაში.
- თვალი ადევნეთ პროცესს, თუ თევზი უკვე მზად არის და კარტოფილი ჯერ კიდევ ნესტიანია, ფორმა დაფარეთ კილიტით, გამორთეთ ღუმელი და ამ ფორმით კერძი დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ. შეამოწმეთ მზადყოფნა.
- ამავდროულად, მარილიან მდუღარე წყალში 3-4 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ ბრიუსელის კომბოსტო. სანიაღვრე გადაასხით და მსუბუქად შეწვით კარაქით 2-3 წუთის განმავლობაში.
თევზი გამომცხვარი კარტოფილში
თევზი გამომცხვარი კარტოფილში
Comments