ინგრედიენტები:

  • თეთრი თევზის ფილე – 2 ცალი.
  • კარტოფილი – 2-3 ცალი.
  • როზმარინი – გემოვნებით
  • დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • ბრიუსელის კომბოსტო – 15 ცალი.
  • ზეითუნის ზეთი – 2-3 ს.კ.
  • კარაქი – 20 გრ

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ კარტოფილი, დაჭერით წვრილ ნაჭრებად. ნაჭრები უნდა იყოს თხელი, წინააღმდეგ შემთხვევაში კარტოფილი არ გამოცხვება.
  2. უმი კარტოფილში დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი, წიწაკა და როზმარინი. კარტოფილი და სანელებლები აურიეთ.
  3. ფორმაში მოათავსეთ კარტოფილის ფენა, შემდეგ ჩადეთ ფილე, თავზე ისევ კარტოფილის ფენა. მოათავსეთ ღუმელში 220 ° C 20 წუთის განმავლობაში.
  4. თვალი ადევნეთ პროცესს, თუ თევზი უკვე მზად არის და კარტოფილი ჯერ კიდევ ნესტიანია, ფორმა დაფარეთ კილიტით, გამორთეთ ღუმელი და ამ ფორმით კერძი დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ. შეამოწმეთ მზადყოფნა.
  5. ამავდროულად, მარილიან მდუღარე წყალში 3-4 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ ბრიუსელის კომბოსტო. სანიაღვრე გადაასხით და მსუბუქად შეწვით კარაქით 2-3 წუთის განმავლობაში.

თევზი გამომცხვარი კარტოფილში

თევზი გამომცხვარი კარტოფილში

 

Comments