თურქული წვნიანი „all inclusive”
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფილე – 2 ცალი.
- ვერმიშელი – 100 გ
- პომიდორი – 2 ცალი.
- ნიორი – 2-3 კბილი
- მცენარეული ზეთი – 3 სუფრის კოვზი
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ მკერდი. და სანამ თბილი ხორცი დაყოფეღ ბოჭკოებად.
- ბულიონი გავფილტროთ (ეს უნდა იყოს დაახლოებით 2.5-3 ლიტრი).
- პომიდორი გახეხეთ ღრიალზე.
- აიღეთ ქვაბი, რომლითაც მოხარშული წვნიანი გავათბოთ მცენარეული ზეთით, გარკვეული პერიოდის შემდეგ ჩავასხათ დაჭრილი ნიორი, ცოტა მოზარშეთ და დავამატოთ დაჭრილი პომიდორი.
- შეამცირეთ სითბო და, მუდმივად აურიეთ, მოხარშეთ ბოსტნეული კიდევ 5 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაასხით ბულიონი.
- აურიეთ და წამოადუღეთ.
- განათავსეთ ვერმიშელი და მოხარშეთ მომზადებამდე.
- დაამატეთ ქათამი, აურიეთ, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და წამოადუღეთ.
Comments