ინგრედიენტები:

  • მსხალი – 2 ც.
  • შაქარი
  • წყალი
  • კარაქი
  • ლიმნის წვენი
  • შავი წიწაკა
  • მიხაკი
  • დარიჩინი
  • ჯავზის თხილი
  • კვერცხის თეთრი – 3 ც.
  • შაქრის ფხვნილი – 50 გრ
  • ფქვილი – 40 გ
  • ნიგოზი – 50 გრ
  • ნუშის ესენცია

მომზადების წესი:

  1. წყალი შაქართან ერთად აურიეთ 2:1 თანაფარდობით. მოხარშეთ შაქრის სიროფი. სცემეთ სამი კვერცხის თეთრი, შაქრის ფხვნილი და ნუშის ესენცია.
  2. მსხალი ფრთხილად გაჭერით გასწვრივ ორ ნაწილად. გახეხეთ, ამოიღეთ ბირთვი და შაქრის სიროფში ჩაყარეთ.
  3. შეურიეთ ფქვილი დაჭრილი ნიგოზით და შაქრით. დაამატეთ ეს ნარევი გახეხილ კრემში და შეურიეთ ფრთხილად.
  4. ცომი მოათავსეთ მრგვალ ფორმებში, გამოაცხვეთ 165 გრადუსზე 15 წუთის განმავლობაში.
  5. სოუსისთვის, აორთქლეთ ღვინო ტაფაში, დაამატეთ ანისული, მიხაკი, შავი წიწაკა, დარიჩინი და ცოტა მოხარშეთ.
  6. ამის შემდეგ დაამატეთ ლიმონის წვენი და შოკოლადი.
  7. განაშისთვის, შოკოლადი შეურიეთ კრემს თანაბარი პროპორციით და აურიეთ, შეიკავეთ ცეცხლზე, სანამ არ შეიქმნება ერთგვაროვანი მასა.
  8. ნაღების კარაქი დნება ტაფაში, დაამატეთ ლიმონის წვენი, შავი პილპილი, მიხაკი, დარიჩინი და ჯავზი.
  9. შემწვარეთ მსხალი. კარამელი დნება და მიეცით სასურველი ფორმის დეკორი.
  10. განათავსეთ ორცხობილა თეფშზე, დაასხით იგი სოუსით და განაშით.
  11. დაამშვენეთ კარამელით და კენკრით, დარიჩინის ჯოხით ან ვანილით.
  12. გაფცქვენით შაქრის ფხვნილით.
Comments