მსხალი თხილის ორცხობილაზე
ინგრედიენტები:
- მსხალი – 2 ც.
- შაქარი
- წყალი
- კარაქი
- ლიმნის წვენი
- შავი წიწაკა
- მიხაკი
- დარიჩინი
- ჯავზის თხილი
- კვერცხის თეთრი – 3 ც.
- შაქრის ფხვნილი – 50 გრ
- ფქვილი – 40 გ
- ნიგოზი – 50 გრ
- ნუშის ესენცია
მომზადების წესი:
- წყალი შაქართან ერთად აურიეთ 2:1 თანაფარდობით. მოხარშეთ შაქრის სიროფი. სცემეთ სამი კვერცხის თეთრი, შაქრის ფხვნილი და ნუშის ესენცია.
- მსხალი ფრთხილად გაჭერით გასწვრივ ორ ნაწილად. გახეხეთ, ამოიღეთ ბირთვი და შაქრის სიროფში ჩაყარეთ.
- შეურიეთ ფქვილი დაჭრილი ნიგოზით და შაქრით. დაამატეთ ეს ნარევი გახეხილ კრემში და შეურიეთ ფრთხილად.
- ცომი მოათავსეთ მრგვალ ფორმებში, გამოაცხვეთ 165 გრადუსზე 15 წუთის განმავლობაში.
- სოუსისთვის, აორთქლეთ ღვინო ტაფაში, დაამატეთ ანისული, მიხაკი, შავი წიწაკა, დარიჩინი და ცოტა მოხარშეთ.
- ამის შემდეგ დაამატეთ ლიმონის წვენი და შოკოლადი.
- განაშისთვის, შოკოლადი შეურიეთ კრემს თანაბარი პროპორციით და აურიეთ, შეიკავეთ ცეცხლზე, სანამ არ შეიქმნება ერთგვაროვანი მასა.
- ნაღების კარაქი დნება ტაფაში, დაამატეთ ლიმონის წვენი, შავი პილპილი, მიხაკი, დარიჩინი და ჯავზი.
- შემწვარეთ მსხალი. კარამელი დნება და მიეცით სასურველი ფორმის დეკორი.
- განათავსეთ ორცხობილა თეფშზე, დაასხით იგი სოუსით და განაშით.
- დაამშვენეთ კარამელით და კენკრით, დარიჩინის ჯოხით ან ვანილით.
- გაფცქვენით შაქრის ფხვნილით.
Comments