თხილის სამკუთხედები
ინგრედიენტები:
- ნიგოზი – 150 გ
- ფქვილი – 2 ჭიქა
- გამაფხვიერებელი – 2 ჩაის კოვზი
- სახამებელი – 2 ს.კ.
- კარაქი – 150 გ
- შაქარი – 1 ჭიქა
- კვერცხის თეთრი – 1 ც.
- წითელი მოცვის კონფიტური – 2 ს.კ.
- კრემი 33% – 3 ს.კ.
- ვანილის შაქარი – 1 ს.კ.
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ფქვილი, სახამებელი და გამაფხვიერებელი.
- დაამატეთ კარაქის, ნედლი შაქრის, ვანილის შაქრის და კვერცხის თეთრის ნორმის ნახევარი.
- გააკეთეთ ცომი, შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
- გააცხელეთ ღუმელი 175 ° C- მდე, გააფართოვეთ ცომი ფენით 0.5 სმ სისქემდე და გადაანაწილეთ კონფიტური.
- დადნეთ დარჩენილი შაქარი, დაამატეთ თხილი, დარჩენილი ზეთი და კარგად აურიეთ.
- გაანაწილეთ ნაღები 2 სუფრის კოვზ წყალთან, დაამატეთ თხილის-შაქრის მასა და გაათბეთ სანამ ოქროსფერი გახდება.
- მიღებული მასა ჩადეთ ქვიშის ნამცხვარზე.
- გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 ° C ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში.
თხილის სამკუთხედები
თხილის სამკუთხედები
Comments