ინგრედიენტები:

  • ნიგოზი – 150 გ
  • ფქვილი – 2 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი – 2 ჩაის კოვზი
  • სახამებელი – 2 ს.კ.
  • კარაქი – 150 გ
  • შაქარი – 1 ჭიქა
  • კვერცხის თეთრი – 1 ც.
  • წითელი მოცვის კონფიტური – 2 ს.კ.
  • კრემი 33% – 3 ს.კ.
  • ვანილის შაქარი – 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ფქვილი, სახამებელი და გამაფხვიერებელი.
  2. დაამატეთ კარაქის, ნედლი შაქრის, ვანილის შაქრის და კვერცხის თეთრის ნორმის ნახევარი.
  3. გააკეთეთ ცომი, შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
  4. გააცხელეთ ღუმელი 175 ° C- მდე, გააფართოვეთ ცომი ფენით 0.5 სმ სისქემდე და გადაანაწილეთ კონფიტური.
  5. დადნეთ დარჩენილი შაქარი, დაამატეთ თხილი, დარჩენილი ზეთი და კარგად აურიეთ.
  6. გაანაწილეთ ნაღები 2 სუფრის კოვზ წყალთან, დაამატეთ თხილის-შაქრის მასა და გაათბეთ სანამ ოქროსფერი გახდება.
  7. მიღებული მასა ჩადეთ ქვიშის ნამცხვარზე.
  8. გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 ° C ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში.

თხილის სამკუთხედები

თხილის სამკუთხედები

 

Comments