ინგრედიენტები:

  • ინდაურის ფილე – 700 გ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ქლიავის ჩირი – 5 ცალი.
  • შამპინიონი – 2 ცალი.
  • არაჟანი – 1 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით
  • ქინძი – 1/3 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. ინდაურის ფირფიტის გაასწორეთ სისქეზე, სქელი ადგილები დაჭერით და წიგნის მსგავსად გაავრცელეთ.
  2. გაასწორეთ სამუშაო ზედაპირზე, დაამატეთ მარილი, წიწაკა, მოაყარეთ მშრალი მწვანილი.
  3. დაჭერით პატარა სტაფილო გასწვრივ თხელი ჯოხებით, ქლიავი ჩირი გახეხეთ ზოლებად, სოკო კი თხლად დაჭერით. მოაწყეთ ფილე, დაამატეთ ცოტა მარილი.
  4. გააკეთეთ მჭიდრო რულეტი. საიმედოობისთვის, გადაიტანეთ ძაფებით.
  5. რულეტი დაასხით არაჟნით და გაატარეთ ქინძით, დააფინეთ ნაჭერი კილიტაზე და გადაიტანეთ იგი „კანფეტით“.
  6. გააცხელეთ ღუმელი 240º.
  7. გამოაცხვეთ რულეტი 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამორთეთ ღუმელი, მაგრამ არ გახსნათ.
  8. დატოვეთ რულონი მასში, სანამ ღუმელი არ გაგრილდება. ამოიღეთ რულეტი.
  9. გადაიტანეთ სუფთა ნაჭერი კილიტაზე, ჩადეთ მაცივარში, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.

ინდაურის რულეტი სტაფილოთ და ქლიავის ჩირით

ინდაურის რულეტი სტაფილოთ და ქლიავის ჩირით

 

Comments