ინდაურის რულეტი სტაფილოთ და ქლიავის ჩირით
ინგრედიენტები:
- ინდაურის ფილე – 700 გ
- სტაფილო – 1 ც.
- ქლიავის ჩირი – 5 ცალი.
- შამპინიონი – 2 ცალი.
- არაჟანი – 1 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- შავი პილპილი – გემოვნებით
- ქინძი – 1/3 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- ინდაურის ფირფიტის გაასწორეთ სისქეზე, სქელი ადგილები დაჭერით და წიგნის მსგავსად გაავრცელეთ.
- გაასწორეთ სამუშაო ზედაპირზე, დაამატეთ მარილი, წიწაკა, მოაყარეთ მშრალი მწვანილი.
- დაჭერით პატარა სტაფილო გასწვრივ თხელი ჯოხებით, ქლიავი ჩირი გახეხეთ ზოლებად, სოკო კი თხლად დაჭერით. მოაწყეთ ფილე, დაამატეთ ცოტა მარილი.
- გააკეთეთ მჭიდრო რულეტი. საიმედოობისთვის, გადაიტანეთ ძაფებით.
- რულეტი დაასხით არაჟნით და გაატარეთ ქინძით, დააფინეთ ნაჭერი კილიტაზე და გადაიტანეთ იგი „კანფეტით“.
- გააცხელეთ ღუმელი 240º.
- გამოაცხვეთ რულეტი 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამორთეთ ღუმელი, მაგრამ არ გახსნათ.
- დატოვეთ რულონი მასში, სანამ ღუმელი არ გაგრილდება. ამოიღეთ რულეტი.
- გადაიტანეთ სუფთა ნაჭერი კილიტაზე, ჩადეთ მაცივარში, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.
ინდაურის რულეტი სტაფილოთ და ქლიავის ჩირით
ინდაურის რულეტი სტაფილოთ და ქლიავის ჩირით
Comments