ირლანდიური კოლკანნონი
ინგრედიენტები:
- კარტოფილი – 800 გრ
- კომბოსტო კეილი – 120 გ
- ხახვი – 50 გ
- კარაქი – 120 გრ
- მარილი – გემოვნებით
- დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გაასუფთავეთ კარტოფილი, დაჭერით ნაჭრებად და მოხარშეთ მარილიან წყალში 20 წუთის განმავლობაში.
- კიდევ ერთი ქვაბში მდუღარე წყალში ჩადეთ კომბოსტოს ფოთლები 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი დაუყოვნებლად მოათავსეთ ცივ წყალში.
- გარეცხეთ და დაჭერით მწვანე ხახვი პატარა ნაჭრებად.
- გადაიტანეთ კომბოსტო დაჭრილი ხახვით ბლენდერში.
- მზა კარტოფილიდან გადაასხით წყალი და დაამატეთ ზეთი.
- დაამტვრიეთ კარტოფილი პიურემდე.
- ბლენდერის შინაარსი დაამატეთ პიურეში.
- დაამატეთ წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
ირლანდიური კოლკანნონი
Comments