ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 800 გრ
  • კომბოსტო კეილი – 120 გ
  • ხახვი – 50 გ
  • კარაქი – 120 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გაასუფთავეთ კარტოფილი, დაჭერით ნაჭრებად და მოხარშეთ მარილიან წყალში 20 წუთის განმავლობაში.
  2. კიდევ ერთი ქვაბში მდუღარე წყალში ჩადეთ კომბოსტოს ფოთლები 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი დაუყოვნებლად მოათავსეთ ცივ წყალში.
  3. გარეცხეთ და დაჭერით მწვანე ხახვი პატარა ნაჭრებად.
  4. გადაიტანეთ კომბოსტო დაჭრილი ხახვით ბლენდერში.
  5. მზა კარტოფილიდან გადაასხით წყალი და დაამატეთ ზეთი.
  6. დაამტვრიეთ კარტოფილი პიურემდე.
  7. ბლენდერის შინაარსი დაამატეთ პიურეში.
  8. დაამატეთ წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

ირლანდიური კოლკანნონი

 

Comments