ინგრედიენტები:

  • ისპანახი – 500 გრ
  • ხახვი – 200 გ
  • ნიგოზი – 100 გ
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ქინძი – 12 ტოტი
  • ოხრახუში – 3 ტოტი
  • მწვანე ჩილის წიწაკა – 1 ცალი
  • ღვინის ძმარი – 20 მლ
  • მარილი – გემოვნებით
  • ბროწეულის თესლი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ისპანახი რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
  2. განათავსეთ ქაღალდის პირსახოცზე, გაამშრალეთ.
  3. დაჭერით ხახვი, ნიორი, წიწაკა, ქინძი და ოხრახუში.
  4. გაატარეთ ისპანახი ხორცის საფქვრით თხილით.
  5. ყველაფერი აურიეთ სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი მასა, დაამატეთ ღვინის ძმარი და მარილი.
  6. მასას მიეცით ბურთების მშვენიერი ფორმა, დადეთ თეფშზე და დაამშვენეთ ბროწეულის თესლით.

ისპანახის ფხალი

ისპანახის ფხალი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments