იხვის რულეტი
ინგრედიენტები:
- პატარა იხვი – 1 ცალი.
- ქლიავის ჩირი უკურქო – 150 გრ
- ფიჭვის კაკალი – 50 გრ
- ნიორი – 2-3 კბილი
- ღვიის კენკრა – 30 გ
- როზმარინის მწვანილი ან ფხვნილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დავჭრეთ იხვი ქედის გასწვრივ და ამოიღეთ ყველა ძვალი.
- გაავრცელეთ იგი მუწუკთან ერთად, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, გახეხილი ნიორი, გაანაწილეთ, დაასხით ნაღმტყორცნებიდან გახეხილი ღვიის კენკრა (ისინი შეიძლება შეიცვალოს როზმარინით).
- დადეთ ქლიავის ჩირი და კაკალი იხვზე, გადავახვიოთ ისინი რულონში და ვუკრავთ მათ კულინარიული ძაფით.
- ჩადეთ იხვი საცხობ ყუთში და გააცხელეთ ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში 180 ° C და კიდევ ნახევარი საათის განმავლობაში 160 ° C ტემპერატურაზე.
- სანამ ემსახურება, გააგრილეთ და დაჭერით ნაჭრებად.
იხვის რულეტი
იხვის რულეტი
Comments