ინგრედიენტები:

  • პატარა იხვი – 1 ცალი.
  • ქლიავის ჩირი უკურქო – 150 გრ
  • ფიჭვის კაკალი – 50 გრ
  • ნიორი – 2-3 კბილი
  • ღვიის კენკრა – 30 გ
  • როზმარინის მწვანილი ან ფხვნილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დავჭრეთ იხვი ქედის გასწვრივ და ამოიღეთ ყველა ძვალი.
  2. გაავრცელეთ იგი მუწუკთან ერთად, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, გახეხილი ნიორი, გაანაწილეთ, დაასხით ნაღმტყორცნებიდან გახეხილი ღვიის კენკრა (ისინი შეიძლება შეიცვალოს როზმარინით).
  3. დადეთ ქლიავის ჩირი და კაკალი იხვზე, გადავახვიოთ ისინი რულონში და ვუკრავთ მათ კულინარიული ძაფით.
  4. ჩადეთ იხვი საცხობ ყუთში და გააცხელეთ ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში 180 ° C და კიდევ ნახევარი საათის განმავლობაში 160 ° C ტემპერატურაზე.
  5. სანამ ემსახურება, გააგრილეთ და დაჭერით ნაჭრებად.

იხვის რულეტი

იხვის რულეტი

 

Comments