ინგრედიენტები:

  • იხვი – 1 ც.
  • ფორთოხალი – გემოვნებით
  • მაიონეზი – 2 ს.კ.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ მაიონეზი, მარილი, წიწაკა.
  2. წაუსვით იხვს ეს ნაზავი.
  3. გახეხეთ ფორთოხალი (ისე, რომ მწარე არ იყოს), გაყავით ნაჭრებად.
  4. ნაჭრები ჩადეთ იხვში, გახეხეთ იხვი და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  5. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ იხვი დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.

იხვი ფორთოხლით

 

Comments