იხვი ფორთოხლის სოუსით
ინგრედიენტები:
- იხვის მკერდი – 3-4 ცალი
- ხახვი – 1 ც.
- ფორთოხალი – 2 ცალი.
- ფორთოხლის ჯემი – 1 ქილა
- მარილი – გემოვნებით
- დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- კარტოფილი – 400 გრ
მომზადების წესი:
- ცალკე პანში სქელი ქვედა ფენით, წვრილად დაჭრილი ხახვი შეწვით სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- დაამატეთ ახლად გაჟღენთილი ფორთოხლის წვენი და ერთი ფორთოხლის ცედრა.
- ჩაშუშეთ 15 წუთი (ავთქვიფოთ დაბალ სითბოზე). შემდეგ დაამატეთ ნახევარი ქილა ჯემი.
- გააგრძელეთ შეწვა დაბალ სითბოზე.
- აიღეთ იხვის მკერდები, ფრთხილად ბადეებით (მთავარია არ შევეხოთ ხორცს), დაჭერით ცხიმის მხარე. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- წინასწარ გააცხელეთ ტაფა და ზეითუნის ზეთში გაწურეთ „ცხიმიანი“ მხარედან 8-10 წუთის განმავლობაში. ტაფაში გამოშვებული ცხიმის ნახევარი ჩაასხით სოუსში, გააგრძელეთ მოშუშვა.
- გადატრიალეთ მკერდი და გახეხეთ 8-10 წუთის განმავლობაში “ხორცის” მხარეს.
- არ გაამშრალოთ, იხვი შიგნით უნდა იყოს ოდნავ ნესტიანი.
- დაჭერით 1 სმ სისქის ნაჭრებად და ლამაზად მოათავსეთ ფირფიტაზე.
- ზევით დაასხით უამრავი სოუსი. გარნირისთვის შესანიშნავია ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილი.
იხვი ფორთოხლის სოუსით
იხვი ფორთოხლის სოუსით
Comments