ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 200 გ
  • შაქრის ფხვნილი – 100 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შაქარი – 300 გ
  • ნიგოზი – 200 გრ
  • წყალი – 2 ჩ.კ.
  • ნუშის ფქვილი – 70 გ
  • კარაქი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. დააბლენდერეთ ცომი, გადაიტანეთ პოლიეტილენის ფარდაში და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში.
  2. მოხარშეთ სიროფი შაქრისგან და 2 ჩ.კ. წყლისგან.
  3. როგორც კი სიროფი ოქრო გახდება, მასში დაასხით დაქუცმაცებული კაკალი, კარგად აურიეთ, დაამატეთ ნაღები და მოხარშეთ სანამ სქელი გახდება, მუდმივად აურიეთ.
  4. ვამზადებთ ფრანჟიპანს. შეურიეთ 70 გრ ნუშის ფქვილი, 100 გრ კარაქი, შაქარი და კვერცხი ერთგვაროვან მასაში.
  5. ცალკე, აურიეთ ნუშის ფურცლები, დაამატეთ ცოტა შაქრის ფხვნილი.
  6. ამოიღეთ ცომი, გააცალეთ საცხობი კერძი მცენარეული ზეთით.
  7. განათავსეთ ცომი, გაავრცელეთ მთელ ფორმაზე და გააკეთეთ მხარეები.
  8. განათავსეთ თხილის შიგთავსი და ზემოდან მოაყარეთ ფრანჟიპანი.
  9. აცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 30-35 წუთის განმავლობაში.
  10. გადაწურეთ ნუშის შემწვარი ფოთლები ტარტზე.
Comments