კარამელის და კაკლის ნამცხვარი
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 200 გ
- შაქრის ფხვნილი – 100 გ
- კვერცხი – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- შაქარი – 300 გ
- ნიგოზი – 200 გრ
- წყალი – 2 ჩ.კ.
- ნუშის ფქვილი – 70 გ
- კარაქი – 100 გ
მომზადების წესი:
- დააბლენდერეთ ცომი, გადაიტანეთ პოლიეტილენის ფარდაში და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში.
- მოხარშეთ სიროფი შაქრისგან და 2 ჩ.კ. წყლისგან.
- როგორც კი სიროფი ოქრო გახდება, მასში დაასხით დაქუცმაცებული კაკალი, კარგად აურიეთ, დაამატეთ ნაღები და მოხარშეთ სანამ სქელი გახდება, მუდმივად აურიეთ.
- ვამზადებთ ფრანჟიპანს. შეურიეთ 70 გრ ნუშის ფქვილი, 100 გრ კარაქი, შაქარი და კვერცხი ერთგვაროვან მასაში.
- ცალკე, აურიეთ ნუშის ფურცლები, დაამატეთ ცოტა შაქრის ფხვნილი.
- ამოიღეთ ცომი, გააცალეთ საცხობი კერძი მცენარეული ზეთით.
- განათავსეთ ცომი, გაავრცელეთ მთელ ფორმაზე და გააკეთეთ მხარეები.
- განათავსეთ თხილის შიგთავსი და ზემოდან მოაყარეთ ფრანჟიპანი.
- აცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 30-35 წუთის განმავლობაში.
- გადაწურეთ ნუშის შემწვარი ფოთლები ტარტზე.
Comments