ინგრედიენტები:

  • წყალი – 5 ს.კ.
  • მზესუმზირის ზეთი – 100 მლ
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით
  • ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
  • მდოგვი – 1 ჩ.კ.
  • ნიგოზი – 1 ჭიქა
  • შაქარი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. თხილი გახეხეთ ბლენდერით.
  2. დაამატეთ მარილი, წიწაკა, შაქარი და მდოგვი.
  3. დაამატეთ 1-2 სუფრის კოვზი წყალი. კარგად შეიზილეთ.
  4. მცირე ნაწილებით მზესუმზირის ზეთი ჩაყარეთ თხილის ნაზავში.
  5. როდესაც მთლიანი მზესუმზირას ზეთი იქნება თხილში, დაამატეთ ერთი სუფრის კოვზი წყალი, კარგად გახეხეთ. მასა გახდება თეთრი.
  6. წყალი შეიძლება მეტ-ნაკლებად დაემატოს, რითაც არეგულირებთ მაიონეზის სასურველი სიმკვრივე.

კაკლის სოუსი

კაკლის სოუსი

 

Comments