კაკლის სოუსი
ინგრედიენტები:
- წყალი – 5 ს.კ.
- მზესუმზირის ზეთი – 100 მლ
- შავი წიწაკა – გემოვნებით
- ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
- მდოგვი – 1 ჩ.კ.
- ნიგოზი – 1 ჭიქა
- შაქარი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- თხილი გახეხეთ ბლენდერით.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა, შაქარი და მდოგვი.
- დაამატეთ 1-2 სუფრის კოვზი წყალი. კარგად შეიზილეთ.
- მცირე ნაწილებით მზესუმზირის ზეთი ჩაყარეთ თხილის ნაზავში.
- როდესაც მთლიანი მზესუმზირას ზეთი იქნება თხილში, დაამატეთ ერთი სუფრის კოვზი წყალი, კარგად გახეხეთ. მასა გახდება თეთრი.
- წყალი შეიძლება მეტ-ნაკლებად დაემატოს, რითაც არეგულირებთ მაიონეზის სასურველი სიმკვრივე.
კაკლის სოუსი
კაკლის სოუსი
Comments