ინგრედიენტები:

  • კალმარები – 4-5 ცალი.
  • სოკო – 150 გ
  • ყველი – 150 გ
  • კვერცხი – 2-3 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • მაიონეზი

მომზადების წესი:

  1. კალმარები დადნეთ, დაასხით მდუღარე წყალი, გაასუფთავეთ, ამოიღეთ ქორდა (თხელი ხრტილოვანი).
  2. ფრთხილად გაჭერით ფარფლები და გაჭერით მათ ზოლებზე.
  3. გააკეთეთ შევსება. გარეცხეთ სოკო, დაჭერით ზოლებებად და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
  4. გახეხეთ და წვრილად დაჭერით ხახვი. გარეცხეთ სტაფილო და გახეხეთ საშუალო ღრიალზე.
  5. გარეცხეთ კვერცხები, ჩაასხით ცივ წყალში და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში ადუღების შემდეგ. კვერცხები დავჭრათ ზოლებით.
  6. ყველი გახეხეთ დიდ ღრიალზე. განათავსეთ ყველაფერი თასში, მოჭრილი ფარფლები დაამატეთ, კარგად აურიეთ.
  7. დაამატეთ ცოტა მარილი, პილპილი და ჩაყარეთ ჩაის კოვზის მეშვეობით კალმარებში ჩადეთ. კალმარი კბილის ჯაგრისის საშუალებით დაამაგრეთ.
  8. ტაფას ან სხვა ჭურჭელს წაუსვით ზეთი და მოათავსეთ სოკოთი და ყველით შევსებული კალმარები.
  9. განათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180º C- ზე 15 წუთის განმავლობაში.
  10. სამზარეულოს მიღებამდე 5 წუთით ადრე, ყველი გახეხეთ დიდ ღრიალზე და გაწურეთ კალმარები.

კალმარები, ფარშირებული სოკოთი და ყველით

 

Comments